4. Tiszántúli Speciális Filmszemle – Fogyatékossággal élők országos filmszemléje Kisújszálláson

A héten rendezik meg negyedik alakommal a Tiszántúli Speciális Filmszemlét Kisújszálláson a Városi Vigadóban. A Filmszemle célja, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi fogyatékossággal élő emberek életére, azáltal, hogy a beérkezett pályaműveket maguk a fogyatékossággal élő emberek, vagyis a speciális filmes alkotók készítik.
Az idei felhívásra 37 rövidfilm érkezett az ország számos pontjáról, amelyek a nagyközönség számára is vetítésre kerülnek szeptember 28.-án Kisújszálláson.

A 3 fős szakmai zsűri filmes és szociális szakemberekből áll, akik 7 díjat ítéltek oda a legjobb filmeket készítő alkotók számára. A díjak ugyancsak szeptember 28.-án, a 17 órától kezdődő ünnepélyes díjátadó keretein belül kerülnek átadásra. 
A beérkezett pályaművek között megtalálhatóak a dokumentum-, portréfilmek, de a kísérleti rövidfilmes alkotások is, amelyek többnyire az alkotók saját életéről, gondolatairól és érzéseiről szólnak. A filmek segítségével a közönség olyan őszinte világokba nyerhet betekintést, amelyekbe ritkán adódik lehetősége a hétköznapok során.

A Filmszemle helye és ideje:
Vigadó Kulturális Központ, Kisújszállás, Kisújszállás, 2, Szabadság tér 7.
2022. szeptember 28. 9 órától
Ünnepélyes díjátadó: 2022. szeptember 28. 17 óra
A belépés díjtalan!

2024. május 3., péntek, Tímea, Irma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás