Egészségpolitika

Interjú az orvosigazgató-helyettessel dr. Tóth Imre mellkas-sebésszel

Ez év július elsejétől látja el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettesi feladatait dr. Tóth Imre. Az egészségügyi intézmény mellkas-sebészeti osztályának vezető főorvosát az új megbízásról és az orvosi hivatás nimbuszáról is kérdezte a Csillagpont Rádió műsorában a szerkesztő, Monos Márta.

Egészségpolitika

A bizalmat szeretné visszahozni az egészségügybe a Pozitív Attitűd Formálás - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány.

A folyamatos képzésről, a kreditpontok különféle megszerzési módjairól és a járóbeteg-alapellátás gondjairól és nem utolsó sorban az alelnöki teendőkről egyaránt kérdezte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezetének...

Miniszteri biztosa lett annak az ügynek, amelynek oly sok éven át élharcosa volta. A kora gyermekkori fejlesztésnek, amelyért persze ha kell, ma is harcol. Czeizel Barbara szerint ugyanis nincs olyan, hogy valakiről le kellene mondani.

Az előterjesztők szerint a praxisok kiürülése már a teljes egészségügyi rendszer működőképességét veszélyezteti. Az Országgyűlés várhatóan ma tartja utolsó ülésnapját az április parlamenti választások előtt.

Magasan kvalifikált, kompetenciáikat pontosan ismerő, egy adott területen mondhatni orvosi szinten képzett szakemberek régóta dolgoznak világszerte az egészségügyben. Az Advanced Practice Nurse-öket (APN) itthon non-doktoroknak nevezték el.

Kevés olyan egészségügyi intézmény van ma hazánkban, amelyről elmondható hogy nincs tartozása és évek óta eredményesen a gazdálkodása. Egyike ezeknek az Edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet. Főigazgató főorvosával dr.

Zöld körben egy fehér háromszög, amelynek közepén egy „É” betű látható. Ezt kell keresni a jövőben a patikákban, amennyiben biztonságos étrend-kiegészítőhöz szeretnénk jutni.

A szakdolgozók idén novemberben esedékes, 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.  miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.– közölte, a tárgyalások...