Gyógyászat

Gyógyászat

Hazánkban elsőként végeztek el mellkas-sebészeti beavatkozást robot segítségével a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. A Da Vinci Xi robot, egy tüdőműtétnél „segédkezett”. A forradalminak számtó technikáról kérdezte a Csillagpont Rádió műsorában dr...

„Egy átlagos fejlettségű baba 1 évesen körülbelül 35-40 jelet tud elsajátítani, és mire megtanul beszélni, akár 100-120 dolgot is be tud azonosítani ennek  segítségével.

Az akkori terápia megmentette a fiú életét, 101 év alatt azonban nagyon sokat változott az I-es típusú cukorbetegség kezelése.

„Már hat évesen éreztem, hogy valami nincs rendben velem, mégis negyven évet kellett várnom a diagnózisra”.

Orvosigazgató-helyettes, osztályvezető főorvos és igazgatója a Csillagpont Rádiónak.

A Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-Transzplantációs Osztály főnővér-helyettese, részlegvezetője és gyógyszerfelelős nővére kapta tavaly decemberben a megtisztelő díjat, amelyet az Érintettek...

Mennyire kóros folyamat a fejfájás? Mitől alakul ki? Milyen jelentősége van a migrén súlyos kísérő tüneteinek?

Esti lefekvés előtti fogmosás, cukros ételek és italok fogyasztásának csökkentése, fogorvosok rendszeres felkeresése! Ez a három az idei novemberi fogászati hónap legfontosabb üzenete.

Wilhelm Conrad Röntgen német fizikus 1895-ben, november 8-án fedezte fel a röntgensugárzást, amely lehetővé tette a tudomány számára, hogy bepillantást nyerjen az emberi test belsejébe.

A podiáter felsőfokú végzettséggel rendelkező egészségügyi szakember, aki képes diagnosztizálni a láb elváltozásait és természetesen rendelkezik azzal a szaktudással, amelynek birtokában el tudja végezni a szükséges kezeléseket is.