Gyermekgyógyászat

Mi is az a „Matanda - korongos abakusz”?

Számos oklevél, elismerés és nem mellesleg a Női Feltalálók Szöuli Világtalálkozóján kapott arany-díj igazolja, hogy a Matanda módszer hasznos, kiemelkedő sikereket lehet alkalmazásával elérni a matematikával nehezen boldoguló, netán képességzavaros gyerekeknél a fejlesztésben. Csordásné Anda Éva tanítónő szavaiból azonban mégis arra lehet következtetni, hogy az igazi nagy áttörés még várat magára. A speciális fejlesztő módszer kitalálója három évtizeden át tanította a főként halmozottan hátrányos helyzetű térségben élő gyerekeket.

Gyermekgyógyászat

Közel egy éve működik a GYEK Alapítvány (korábban: Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért Alapítvány) facebook oldala, amely a visszajelzések alapján is hiánypótló, és számtalan közérdekű információnak teret adó felület.

„Egy átlagos fejlettségű baba 1 évesen körülbelül 35-40 jelet tud elsajátítani, és mire megtanul beszélni, akár 100-120 dolgot is be tud azonosítani ennek  segítségével.

Az akkori terápia megmentette a fiú életét, 101 év alatt azonban nagyon sokat változott az I-es típusú cukorbetegség kezelése.

A Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-Transzplantációs Osztály főnővér-helyettese, részlegvezetője és gyógyszerfelelős nővére kapta tavaly decemberben a megtisztelő díjat, amelyet az Érintettek...

A Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi napja alkalmából szervezett úszóverseny vendége volt az egyik legsikeresebb magyar sportoló.

Hajdú Viktorné Adriennek 2018-ban különleges születésnapi kívánsága volt. Olyasmit kért, amit tovább adhat beteg gyerekeknek a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban.

A koraszülött csecsemők biztonságos szállítását segíti az a 7 millió forint értékű transzport inkubátor, amelyet az OTP Bank vásárolt az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött Intenzív Osztályának a Humanitás Szociális...

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében. Az édesanya - terhessége 21.

Január 11-től új helyszínen, a Szentgyörgy út 25. szám alatti Avasi Egészégügyi Központban működik majd a miskolci gyermekorvosi ügyelet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályának szobái, folyosói, közös helyiségei, valamint vizes blokkjai is megújulnak jövő nyárra a Nestlé Hungária 20 millió forintos támogatásából.