Oktatás-képzés

Petőfi 200 Emlékév a Petőfiben

Egész éven át tartó programsorozattal adózik névadója emlékének a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola. Simon Éva intézményvezető a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában elmondta: a 2023-as évet a Petőfi Hét programjaival kezdték; versillusztrációkat bemutató rajzkiállítás, 200 percnyi versmaraton, és többek között a drámaszakkörösök ünnepi műsora is emléket állított az 1823-ban született Petőfi Sándornak. A gyerekekhez az Éltető Lélek Egyesület tagjai is ellátogattak, akik műsorukkal szintén a nagy költőre emlékeztek.

Oktatás-képzés

Az intézmény először hirdeti meg ezt a szakot, amelyre a korábban gyógytornászként végzett hallgatókat várják. Az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományok Intézetének igazgatója dr.

Számos kedvező változást jelent az idén a diákoknak a törvényi szabályozás módosulása. Ilyen például, hogy érettségi nélkül is lehet jelentkezni olyan szakokra, amelyeknél korábban ez követelmény volt. Ilyen az is, hogy megszűntek a minimum ponthatárok.

Különleges támogatást és közösséget ad a Príma-díjas miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium a diákoknak. Nem róluk mondják, ők maguk érzik így.

A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Gyógypedagógiai Tanszékének vezetője, egyetemi docens a „Magyar Tudomány ünnepe” alkalmából eddigi kiemelkedő kutatómunkája elismeréseként MAB-ME Tudományos Díjban részesült. A Csillagpont Rádió vendégeként elsőként...

Megújította együttműködési megállapodását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházzal a Miskolci Egyetem.

A miskolci Mesekert Óvoda átadóünnepségét követően Hegyesiné Vas Erika volt a  Csillagpont Rádió vendége. A tagintézményvezető kiemelte: a speciális óvoda megnyitása a sajátos nevelésű gyermekek fejlesztésében megmutatkozó komoly szükségletekre ad választ.

Szabad a pálya címmel rendeznek pályaválasztási kiállítást október 25-26. között a 7. és 8. osztályos diákok számára.

A gyermekrajzok értelmezésével különféle szakterületek képviselői foglalkoztak és foglalkoznak ma is. Legelőször a művészettörténészek tették ezt.

A Magyar Innovációs Szövetség a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kiemelt támogatásával valamint a Belügyminisztérium Köznevelési államtitkárságának szakmai közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával meghirdeti...

A kultúrák közötti kapcsolatok erősítése, a hallgatói és az oktatói mobilitás segítése, továbbá a közös kutatási témák keresése egyaránt célja annak az együttműködésnek, amelyről megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a malajziai Sunway University.