Oktatás-képzés

Történelmi sporteseményre készül a Miskolci Egyetem

A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub. A magyarországi egyetemek közül a harmadik legjobb eredményt érte el a Miskolci Egyetem a 2022-es Európai Egyetemi Játékokon, a több mint 400 európai egyetemet felvonultató nemzetközi seregszemlét követően pedig a 35. helyen szerepelt az intézmény az 2022-es éremtáblázaton. Egy aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet szereztek a Miskolci Egyetem hallgatói a Lengyelországban megrendezett nagyszabású sporteseményen.

Oktatás-képzés

A Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi hírnevét erősítő tudományos és oktatói tevékenység elismeréseként, valamint az egyetemi közösségért végzett munka megbecsüléseként kitüntetéseket adtak át a Miskolci Egyetem nyilvános szenátus ülésén augusztus 31-én.

A szakmai kapcsolatok mellett az emberi kapcsolatok is fontosak a kárpátaljai főiskola és a Miskolci Egyetem között. Az ukrán háború miatt kialakult helyzet pedig tovább erősítette az együttműködést. „Jószándékkal és figyelemmel fordulunk egymás felé.

Közel 30 százalékkal emelkedett a nemzetközi szinten is számon tartott megjelent tudományos cikkek száma a Miskolci Egyetemen az elmúlt három évben. Az egy oktató-kutató főre jutó hivatkozások száma az elmúlt két évben megduplázódott.

Magyarország első vidéki Cambridge Assessment International Education által akkreditált magániskolája, a miskolci Avalon International School testvériskolai kapcsolatot létesített a portugál Santo António Nemzetközi Iskolával (SAIS).

A Miskolci Egyetem kiemelkedő partnere a bányászati ágazatnak és a bányászati szakigazgatásnak.

Az operatív törzs döntése értelmében ugyanis az Országos Mentőszolgálat április 18. éjféltől már nem vesz részt a Covid-gyanús esetek PCR-tesztelésében. 2020 őszétől viszont az intézmény hallgatói aktívan segítették a járvány elleni védekezést.

A 2020/2021-es tanévtől bevezetett új szakképzési rendszer elsődleges célja a munkaerőpiac igényeihez az eddigieknél sokkal rugalmasabban alkalmazkodó és magas színvonalú képzés kialakítása volt.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet video spot (reklámfilm, klipp, bemutatófilm) elkészítésére középiskolásoknak „Az internet jó, de lehet biztonságosabb is!” címmel a Biztonságos Internet Nap – SAFER Internet DAY alkalmából. Az esemény...

Az Országgyűlés április 27-i ülése során elfogadott törvény értelmében az Universitas Miskolcinensis Alapítvány gyakorolja a Miskolci Egyetem tulajdonosi és fenntartói jogait.

Ezek a fő célok - hangsúlyozta Prof. dr. Stumpf István, a modellváltásért felelős kormánybiztos a Miskolci Egyetemen tett hét eleji látogatásakor.

2022. szeptember 28., szerda, Vencel

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon