Oktatás-képzés

Szakképzésről, karrierkereső élménytáborokról a kancellárral

A szakképző iskolák összevonása, a centrumok létrehozása 2019-ben alapvetően alakította át a hazai szakképzést, amelynek újraszabályozta kereteit és számos korábban nem létező elemmel is gazdagította. A változásokról, az eredményekről és a már most nagy érdeklődéssel kísért, térítésmentes, megyei karrierkereső élménytáborokról kérdezte a Csillagpont Rádió műsorának vendégét Kiss Gábor kancellárt a program szerkesztője Monos Márta.

Oktatás-képzés

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiválját rendezte meg a Miskolci Egyetem május 10-én. A KarrierFesztre 50 munkaadó érkezett több iparágból, hogy bemutassa álláskínálatát és a hallgatók előtt álló karrierlehetőségeket.

Miskolcra, pontosabban a Miskolci Egyetemre érkezett a HELL cégcsoport aludobozgyűjtő kampánya, a HELLoAlu.

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az idén a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt, amelynek célja az oktatás színvonalának további emelése valamint a képzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó...

Mi okozza az iskolai kiégést?  Ezzel címmel tartott élénk érdeklődéssel kísért előadást a MCC Miskolci Képviseletén dr. Jagodics Balázs SZTE pszichológiai intézetének adjunktusa.

Korábban harmad-negyedév után, a jövőben azonban már első éves hallgatóként is szert tehetnek gyakorlati tapasztalatokra a köznevelési intézményekben azok a leendő középiskolai tanárok, akik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanulnak.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara idén 10. alkalommal hirdette meg a Szakképzési Díjat, mely a magyarországi szakképzés megerősítésére irányuló kiemelkedő kezdeményezések legrangosabb elismerésének számít. 

A közelmúltban megrendezett XIV. Taní-tani Online Nemzetközi Tudományos Konferencia kapcsán Dr.

Egész éven át tartó programsorozattal adózik névadója emlékének a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola.

Az intézmény először hirdeti meg ezt a szakot, amelyre a korábban gyógytornászként végzett hallgatókat várják. Az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Egészségtudományok Intézetének igazgatója dr.

Számos kedvező változást jelent az idén a diákoknak a törvényi szabályozás módosulása. Ilyen például, hogy érettségi nélkül is lehet jelentkezni olyan szakokra, amelyeknél korábban ez követelmény volt. Ilyen az is, hogy megszűntek a minimum ponthatárok.

2023. június 4., vasárnap, Bulcsú

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon