Oktatás-képzés

Tovább épül a diáklabor-hálózat a Lévayban

Csaknem tíz éve, hogy átadták Miskolcon a Lévay József Református Gimnáziumban azt a természettudományos laboratóriumot, amely új lehetőséget jelentett a diákok számára. Elvégezhették immáron azokat a kísérleteket, vizsgálatokat, amelyek szorosan vagy kevésbé szorosan kapcsolódnak a fizika, a kémia, a biológia és a földrajz tantárgyakhoz. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a lehetőségek tárháza most tovább gazdagodik, amelynek segítségével a klasszikus természettudományok mellett a digitális technológia világában is kutakodhatnak majd a tanulók.

Oktatás-képzés

Az utolsó diákok is hazautaztak, véget értek az erdei vándortáborok az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél.

Visszaemlékezésekkel, filmbemutatóval és dr. Kabdebó Lóránt professzor mellszobrának felavatásával idézték fel a bölcsészképzés elindítását a Miskolci Egyetemen. A változás, a fejlődés és az átalakulás korszaka volt az eltelt három évtized! Mondta dr. Illésné dr....

A jubileum jegyében telik az idei tanév a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda falai között. Erről az intézmény vezetője Hegyesi Károly beszélt a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat annak érdekében, hogy a felsőoktatás, a tudomány, és ezáltal az egész magyar társadalom számára hasznos eredmények elérését támogassák.

Az ipari beruházások digitális tervezésének oktatását elsőként a Miskolci Egyetem vette fel képzési palettájára.

A szakképző iskolák összevonása, a centrumok létrehozása 2019-ben alapvetően alakította át a hazai szakképzést, amelynek újraszabályozta kereteit és számos korábban nem létező elemmel is gazdagította. A változásokról, az eredményekről és a már most nagy...

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiválját rendezte meg a Miskolci Egyetem május 10-én. A KarrierFesztre 50 munkaadó érkezett több iparágból, hogy bemutassa álláskínálatát és a hallgatók előtt álló karrierlehetőségeket.

Miskolcra, pontosabban a Miskolci Egyetemre érkezett a HELL cégcsoport aludobozgyűjtő kampánya, a HELLoAlu.

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az idén a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyt, amelynek célja az oktatás színvonalának további emelése valamint a képzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó...

Mi okozza az iskolai kiégést?  Ezzel címmel tartott élénk érdeklődéssel kísért előadást a MCC Miskolci Képviseletén dr. Jagodics Balázs SZTE pszichológiai intézetének adjunktusa.

2024. április 21., vasárnap, Konrád

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon