Kultúra

Házhoz megy a múzeum…

A miskolci Herman Ottó Múzeum munkatársai a kényszerű bezárás ellenére számos, változatos tematikájú programot kínálnak a múzeumbarát érdeklődőknek. Ennek részleteit ismertette a Csillagpont Rádió kedd reggeli magazinműsorában Rónyai Krisztina múzeumpedagógus, a Múzeumpedagógiai Osztály vezetője és Szabó Attila a Rendezvényszervezési Osztály vezetője. A programokról részletesebben tájékozódni, azokra jelentkezni az intézmény honlapján lehet.

Kultúra

Manapság attól hangos a média és mindenki attól fél, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, hogyan lesz vendég, milyen folyamatok következnek.

Háromhután vehette át a Pro Bibliotheca-díjat Fülöpné Ondok Zsuzsanna, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyűjteményszervezési osztályának vezetője.

A tavaly és az idén is címvédő Magyar Bajnok csapat a 12. helyen végzett  október 15-én, a WDSF Formációs Táncok Világbajnokságán a németországi Braunschweigben.

A Reményi Ede Kamarazenekar egyik alapító tagja Kaulics-Nagy Zsófia volt a Csillagpont Rádió vendége a kedd reggeli közéleti magazinműsorban. A 2021-ben fennállásának 40. évfordulóját ünneplő zenekar napjainkra Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb együttesévé vált...

Tóth Ede után és helyett most Kovács Márton és a Mohácsi testvérek állítják színpadra A falu rossza című népszínművet Miskolcon szeptember 9-én a Nagyszínház színpadán, három felvonásban.

A kiállítás és a kötet célja, hogy a térségben élők megismerjék településük történetének 4000 évvel ezelőtti emlékeit, büszkék legyenek rá, erősítse a helyhez való kötődésüket.

199. évadát nyitotta meg a Miskolci Nemzeti Színház. A 200 éves évforduló előtti szezonban sem fog unatkozni a társulat és a színházszerető miskolci közönség, akik Béres Attila igazgató szerint évadról évadra megmutatják, milyen büszkék is a színházukra.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mostantól Gesztelyben barátságos környezetben várják az olvasni vágyókat. A 4,4 millió forintos beruházás eredményeként megújult épület ünnepélyes átadóját 2022.