Kultúra

„Kövesd a víz útját” címmel tematikus napot tart a Miskolci Állatkert

Mint az köztudott, víz nélkül nincs élet, vízre minden élőlénynek szüksége van. Sajnos egyre több tényező veszélyezteti a Föld egészséges, tiszta vízkészletét, ezáltal veszélybe kerülnek egyes fajok élőhelyei, szaporodó- és táplálkozóhelyei is. Mi emberek sem vagyunk kivételek, hiszen az ivóvíz számunkra is létszükséglet. Sokszor bele sem gondolunk, hogy milyen kincset ér a tiszta, iható víz.

 

Kultúra

Miskolcon a 2023-as esztendőt a kultúra évének szánják, több jeles évfordulót is ünnepel a város. A Csodamalom Bábszínház a 30., a Miskolci Szimfonikus Zenekar a 60., a Miskolci Nemzeti Színház pedig 200.

Egy páratlan rendező, egy világhírű táncegyüttes, és két klasszikus parádésan újrafogalmazva.

Szerencs újkori történelme szorosan összekapcsolódik a gyárainak történetével. Sikereik fellendítették a város gazdasági és szellemi életét, hozzájárultak a térség ipari kultúrájának meghonosodásához.

70 éves a miskolci Egressy Béni Zeneiskola.  A neves évfordulót egész tanéven át tartó koncertsorozattal ünneplik az iskola tanárai, diákjai és a meghívott vendégművészek.

Ács Gyula egyike azoknak, akik elmondhatják magukról, hogy igazán szerencsések.

Különleges helyszín, különleges alkalom. A Magyar Kultúra Napja alkalmából vette át a miskolci képzőművész, az Avasi Gimnázium művésztanára a számára oly megtisztelő Mazsaroff-díjat a Pannon-tenger Múzeumban.

A Herman Ottó Múzeum utazó bőröndjeibe nyerhettünk betekintést az intézmény két munkatársa Vassné Dobák Leonóra osztályvezető és Barsi Csaba múzeumi gyűjteménykezelő segítségével a Csillagpont Rádió kedd reggeli közéleti magazinműsorában.

Dr. Krauth Barbara, aki több évig tanított anatómia- és élettani ismereteket, 2015-óta dolgozik szülész-nőgyógyászként. Speciális szakterülete a visszatérő hólyag- és hüvelygyulladás. Vallja, hogy egy jó orvosnak soha nem szabad csak az adott panaszra fokuszálni....

Tokaj-Hegyalja ismert nagy és kis kézműves pincészeteinek ad bemutatkozási lehetőséget a város legelegánsabb boros programja, a Furmint Február Miskolc, amelyet immáron ötödik alkalommal rendeznek meg február 10-én a Népkerti Vigadóban. Az esemény kapcsán...

Megjelent a Tokaj-Hegyalja építészetét bemutató reprezentatív album.

2023. március 29., szerda, Aguszta

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon