Portré

Mi is az a „Matanda - korongos abakusz”?

Számos oklevél, elismerés és nem mellesleg a Női Feltalálók Szöuli Világtalálkozóján kapott arany-díj igazolja, hogy a Matanda módszer hasznos, kiemelkedő sikereket lehet alkalmazásával elérni a matematikával nehezen boldoguló, netán képességzavaros gyerekeknél a fejlesztésben. Csordásné Anda Éva tanítónő szavaiból azonban mégis arra lehet következtetni, hogy az igazi nagy áttörés még várat magára. A speciális fejlesztő módszer kitalálója három évtizeden át tanította a főként halmozottan hátrányos helyzetű térségben élő gyerekeket.

Portré

Őrmesterként kezdte pályafutását, ám alig egy esztendő múltán már nyomozó, majd főnyomozó lett.

Valójában egy újsághirdetéssel indult Miskolczi István pályafutása a rendőrségnél. Akkor 24 esztendős volt, nagy kalandnak gondolta és úgy vélte kipróbálja, milyen is nyomozónak lenni. A kalandvágyból komoly elhatározás, következetes „építkezés” lett.

Orvosigazgató-helyettes, osztályvezető főorvos és igazgatója a Csillagpont Rádiónak.

A Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-Transzplantációs Osztály főnővér-helyettese, részlegvezetője és gyógyszerfelelős nővére kapta tavaly decemberben a megtisztelő díjat, amelyet az Érintettek...

A miskolci zeneszerző-előadóművészt 2022 tavaszán egy rangos nemzetközi versenyen Kanadában, a mezőny legjobb zeneszerzőjének és előadójának választották Találkozások című dalával. A Grammy-díjas művészekből álló zsűri elismerősen nyilatkozott a dalról, és az...

Különleges támogatást és közösséget ad a Príma-díjas miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium a diákoknak. Nem róluk mondják, ők maguk érzik így.

Gergely István parasportoló vendégeskedett a Csillagpont Rádióban, miután várakozásainak megfelelően szerepelt a varsói kvalifikációs vívó viadalon. A miskolci sportoló előtt még számos verseny áll az elkövetkezendő időszakban, melynek során eldől, lehet-e...

Bózsó Gyula az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője volt a Csillagpont Rádió vendége, akinek a közelmúltban két hiánypótló könyve is megjelent.

A napok mozgalmasak, gyakran kiszámíthatatlanok, ám a karácsony az szent. Akkor együtt ünnepelnek, mert ebből a Spider Mentőcsoport vezetőjének felesége Bea, nem enged.

Néhány évvel ezelőtt a sikeres fővárosi ügyvédnő dr. Korányi Mariann úgy érezte változtatnia kell életén. Elhatározását tett követte, és egy hosszantartó, tartalmas ázsiai utazás. Történt mindez 2014-ben.