A mi kórházunk

Petőfi 200 Emlékév a Petőfiben

Egész éven át tartó programsorozattal adózik névadója emlékének a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola. Simon Éva intézményvezető a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában elmondta: a 2023-as évet a Petőfi Hét programjaival kezdték; versillusztrációkat bemutató rajzkiállítás, 200 percnyi versmaraton, és többek között a drámaszakkörösök ünnepi műsora is emléket állított az 1823-ban született Petőfi Sándornak. A gyerekekhez az Éltető Lélek Egyesület tagjai is ellátogattak, akik műsorukkal szintén a nagy költőre emlékeztek.

A mi kórházunk

Közel egy éve működik a GYEK Alapítvány (korábban: Tudománnyal a Gyermekek Egészségéért Alapítvány) facebook oldala, amely a visszajelzések alapján is hiánypótló, és számtalan közérdekű információnak teret adó felület.

Orvosigazgató-helyettes, osztályvezető főorvos és igazgatója a Csillagpont Rádiónak.

A Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelő-Transzplantációs Osztály főnővér-helyettese, részlegvezetője és gyógyszerfelelős nővére kapta tavaly decemberben a megtisztelő díjat, amelyet az Érintettek...

A Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi napja alkalmából szervezett úszóverseny vendége volt az egyik legsikeresebb magyar sportoló.

Hajdú Viktorné Adriennek 2018-ban különleges születésnapi kívánsága volt. Olyasmit kért, amit tovább adhat beteg gyerekeknek a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban.

Wilhelm Conrad Röntgen német fizikus 1895-ben, november 8-án fedezte fel a röntgensugárzást, amely lehetővé tette a tudomány számára, hogy bepillantást nyerjen az emberi test belsejébe.

Megújította együttműködési megállapodását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházzal a Miskolci Egyetem.

Miközben az ország legtöbb kórháza adóssággal küzd és konszolidációra szorul, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban fejlesztésekről számolhatnak be.

Szép eredménnyel zárult a Richter Egészségváros program a miskolci Szent István téren. A 120 éves Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 81.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében. Az édesanya - terhessége 21.