A mi kórházunk

Ismét Családbarát címet nyert a Gyermek Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály

Az elismerés kapcsán Szűcsné Józsa Krisztina vezető ápoló volt a Csillagpont Rádió vendége, akit Szász Anikó kérdezett a családbarát szemlélet kialakításáról. A szakember elmondta: a megvalósított és a továbbiakban tervezett átalakításokkal, valamint a kollégák segítő-támogató tevékenysége által igyekeznek a tartós kezelés alatt álló kis betegek és szüleik hétköznapjait „otthonosabbá tenni”.

A mi kórházunk

Magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél 2023. május 15-én. Ma – a hajnali órákban - érkeztek meg az első sérültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.

 „Ments életeket: Moss kezet!” - Ezzel a szlogennel indította el 2009-ben a WHO azt a kampányt, amelynek célja volt felhívni a figyelmet a tiszta kezek fontosságára a fertőzések megelőzése érdekében. Ezt teszik, azóta minden év május 5-én a Kézhigiénés Világnapon....

Egy év alatt 555 új beteget vontunk be a programba. Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Ruby Mónika, az onkológiai centrum prehabilitációs projectjének vezetője.

Hagyomány már hogy az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018 óta keresi a családbarát megoldásokban elől járó kórházi osztályokat és kórházakat.

Kezdetben csak szórakozásból és szórakoztatásból játszottak együtt hangszereiken, később szenvedély lett életükben a zene. Miskolc orvos-jogász-tanár összetételű értelmiségi zenekara, az Áll-a-tok, a hard rockot műveli.

Közel egy éve dolgozik a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ  Gyermekrehabilitációs Osztályán Rőthy Judit klinikai gyermek szakpszichológus. Hétfőn és csütörtökön az intézet szakrendelésén fogadja kis pácienseit és szüleiket.

A gyermeksebészet területén végzett több, mint öt évtizedes, kiemelkedő színvonalú szakmai és vezetői munkája, a kárpátaljai magyar és ukrán gyermekek egészsége érdekében végzett, fáradhatatlan önkéntes tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk, március 15-e...

Javítani az orvos-beteg kapcsolaton! Ez is célja annak a Betegakadémiának, amelyet útjára indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálata.

Ez a jelszava az idei, 2023-as Vese Világnapjának, s ennek szellemében szerveződtek és szerveződnek azok a találkozók, programok, amelyeken a szakemberek hangsúlyozottan hívják fel a figyelmet a szűrések jelentőségére és a rendszeres vizsgálatok nélkülözhetetlen...

2023. június 4., vasárnap, Bulcsú

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon