Havária

Interjú a szlovákiai autóbuszbaleset egyik utasával: „Köszönöm a sorsnak hogy élek”

„Köszönöm a sorsnak hogy élek” – mondta el a Csillagpont Rádió műsorában Korbély Imréné, a szlovákiai autóbuszbaleset egyik utasa, aki ha lehet így fogalmazni, a szerencsésebbek egyike. Pedig ő is komoly sérüléseket szenvedett. Pillanatok alatt történt minden. Óriási csattanást hallottunk, aztán meg a szörnyű hangokat, a kétségbeesett jajgatásokat. Nem tudtuk hogy mi történt.

Havária

Magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél 2023. május 15-én. Ma – a hajnali órákban - érkeztek meg az első sérültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba.

illusztráció

Pünkösd hétfőn reggel kilenc órakor érkezett a jelzés, amely szerint Ózdon, a Csontalma utcában ég egy családi ház. Egy hatvan négyzetméteres ikerház hálószobájában volt tűz egy négyzetméteren.

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földmozgást a lakosság nem érzékelte. Az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2020.

Aszód külterületén egy autóbusz, két tehergépkocsi és három személygépkocsi ütközött össze. Közúti közlekedési baleset történt 2018.

A Facebookon mindig történik valami. A legújabb malware a „Ki nézte a profilom“ ígéretével sokakat "megfertőzött".

Megkezdődött az újabb, harmadik mentőakció a thaiföldi Tham Luang barlangrendszernél, hogy kihozzák a még bennlévő négy gyereket és edzőjüket, közölte kedden a műveletet irányító tartományi kormányzó.

A Groupama Biztosítóhoz június 1-jétől közel 3000 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. Az elmúlt napokban tomboló különösen heves viharok lokális régiókban okoztak kiemelkedő károkat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki közleménye szerint kísérleti ebola elleni vakcinát kellett Magyarországra küldeniük, miután laboratóriumi kutatók lettek kitéve a halálos járványnak, írja a Washington Post értesüléseire hivatkozva a 24.hu Mint írják, a WHO...

További havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztet a meteorológia az ország keleti részében. Borsod-Abaúj-Zemplénre és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére hófúvás miatt mára is kiadták a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést.

2024. május 31., péntek, Angéla, Petronella

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon