Közélet

Új és korszerű irányítástechnikai rendszer bevezetése a Tiszalöki Vízlépcsőn

A „Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója” elnevezésű, KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosító számú projekt keretén belül megújul a monitoring és irányítástechnikai szempontú adat- és információs rendszer, amely lehetővé teszi a jelen kornak megfelelő biztonságos és automatikus vezérlését a ma már több mint 68 éve üzemelő létesítménynek. Az új irányítástechnikai rendszer bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy az összes technológiai rendszer mérési adatait, a gáttáblák állásjelzéseit, valamint a vízrajzi mérési adatokat 

Közélet

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. csapata nyerte a 16. alkalommal megrendezett Coop Rally-t, amelynek záró díjátadójára csütörtökön este került sor Hajdúszoboszlón.

A Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi hírnevét erősítő tudományos és oktatói tevékenység elismeréseként, valamint az egyetemi közösségért végzett munka megbecsüléseként kitüntetéseket adtak át a Miskolci Egyetem nyilvános szenátus ülésén augusztus 31-én.

Új menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai a Miskolc–Bükkszentkereszt–Répáshuta viszonylaton 2022. szeptember 1-től.

Újabb áruházzal bővült az ALDI magyarországi üzlethálózata. A vállalat a mai napon megnyitotta harmadik miskolci üzletét, a Nagyváthy János utca 2. szám alatt.

20 millió forintos európai uniós támogatásból nyílt lehetősége Bükkábránynak és két dél-borsodi városnak, hogy kidolgozzák helyi klímastratégiájukat, valamint a szemléletformálással erősítsék a klímatudatosságot a dél-borsodi települések lakossága körében.

Új élet költözött Miskolc egykori ikonikus épületébe, a volt Északterv székházba.

Újabb kistelepülési könyvtár újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Mostantól Gesztelyben barátságos környezetben várják az olvasni vágyókat. A 4,4 millió forintos beruházás eredményeként megújult épület ünnepélyes átadóját 2022.

A MÁV-Volán-csoport leányvállalatai – a Volánbusz és a MÁV-START – összehangolt járatokkal segítik a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését: augusztus 5-től a Volánbusz – TOKAJBUSZ néven – új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat...

2022. szeptember 28., szerda, Vencel

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon