Közélet

Szakképzésről, karrierkereső élménytáborokról a kancellárral

A szakképző iskolák összevonása, a centrumok létrehozása 2019-ben alapvetően alakította át a hazai szakképzést, amelynek újraszabályozta kereteit és számos korábban nem létező elemmel is gazdagította. A változásokról, az eredményekről és a már most nagy érdeklődéssel kísért, térítésmentes, megyei karrierkereső élménytáborokról kérdezte a Csillagpont Rádió műsorának vendégét Kiss Gábor kancellárt a program szerkesztője Monos Márta.

Közélet

A Balla Riana Emma főszereplésével készült kisjátékfilm, a Rianás közel száz nemzetközi díjat tudhat magáénak; az alkotás folyamatosan fesztiválozik, most éppen a Cannes-i világfilmfesztiválon mutatkozott be sikerrel, hiszen elődöntőbe jutott.

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiválját rendezte meg a Miskolci Egyetem május 10-én. A KarrierFesztre 50 munkaadó érkezett több iparágból, hogy bemutassa álláskínálatát és a hallgatók előtt álló karrierlehetőségeket.

Miskolcra, pontosabban a Miskolci Egyetemre érkezett a HELL cégcsoport aludobozgyűjtő kampánya, a HELLoAlu.

Az elmúlt napokban különösen nagy megtiszteltetés érte a közhasznú TermészetBÚVÁR Alapítványt.

Macz János Zsolt 2023. február 1-jétől irányítja a szervezetet, elmondása szerint hivatásában hétévente bekövetkező változásokra tanulási folyamatként tekint, vezetői munkájában nagy hasznát veszi majd eddigi tapasztalatainak, hiszen 1997-től tagja az állománynak....

A jogszabályi változások is indokolták az Egészségügyi Monitoring Tanács létrehozását Miskolcon az alpolgármester szerint.

Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001) 2023. május 3-án tartja Toborzónapját.

2023. április 14. óta fokozottan ellenőrzi az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a NÉBIH-hel közösen.

 

Az idén januárban indult új Közös Agrárpolitika korábbaikhoz képest jelentősen megváltozott szabályrendszere komoly feladat elé állítja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát, amelynek falugazdászai minden évben mintegy 110 ezer egységes kérelmet nyújtanak be, és segítik...

Az Európai Unió területén évente közel 2,5 milliárd tonna  hulladék keletkezik, amely nagy megterhelést jelent bolygónk számára.

2023. június 4., vasárnap, Bulcsú

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon