Közélet

A jövő záloga az együttműködés - Foglalkoztatás Paktum Programja” c. projekt eredményei

fotó: Minap - Horváth Csongor

Megtartotta projektzáró rendezvényét Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001). A projektet Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatal és a Miskolc Holding Zrt. közösen valósította meg konzorciumban. A 2016-2023 között több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósult projekt eredményeiről a konzorcium vezetőjeként Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, Veres Pál számolt be.

Közélet

Már 40 éve ünnepeljük szeptember 29-én a kávét - a világ egyik legkedveltebb itala először Japánban, 1983-ban kapott saját napot. A tradicionális kávézás mellett a 21.

A hős magyar orvosnőt ünnepli a világ. Rekordot döntött a mélységi életmentéssel. Ismerőse életét mentette az 1000 méter mély barlangban. Ilyen és hasonló szalagcímekkel jelentek meg a híradások a törökországi Taurus-hegység Morca barlangjában rekedt és...

Bokor Balázs 1981-től áll a Külügyminisztérium szolgálatában, immár a tizenötödik kormányt segíti szakmai munkájával. Diplomáciai karrierje során számos magyar külképviseleten dolgozott: 1981-ben Jemenben volt attasé, majd Tripoliban konzul.

A Volánbusz – munkavállalói bevonásával – autóbuszvonalainak több mint felén vizsgálta 2023. június 26. és július 16. között a május 1-jétől bevezetett ország- és vármegyebérletek használatát.

1823. augusztus 24-én délután 17 órakor kezdetét vette a miskolci színház történelme. Két évszázaddal később, ugyanezen a napon egész napos programokkal ünnepelték a teátrum bicentenáriumát.

Az utolsó diákok is hazautaztak, véget értek az erdei vándortáborok az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél.

A miskolctapolcai őspark felújítása az elmúlt időszakban befejeződött, így már szabadon látogatható a terület.

Átadták a csaknem 700 millió forintos költségvetési forrásból épült új mentőhelikopter-bázist kedden Miskolcon.  Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, az országban hét légimentő bázis működik, ahol kilenc...

Rangos zsűri Budapesten bírálta Közép-Kelet-Európa borait a Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen. A közel 840 különféle tétel közül az édes borok, egy villányi vörös és a somlói pezsgők is kiemelkedtek.

Balról: Sipos Zsolt, a HE-DO Kft. ügyvezetője, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára

Átadták a Miskolc tehermentesítő út és az Y-híd projekthez kapcsolódó kerékpáros hidat és kerékpárutat.