Közélet

Átadták az utolsó Boeing 747-est - Szüle Zsolt Jumbo kapitányt kérdeztük

Átadták az utolsó Boeing 747-et, ezzel végleg befejezik a típus gyártását. Az égbolt királynőjeként is emlegetett Jumbo jet egyik magyar kapitányát, Szüle Zsoltot kérdezte a típusról Németh Csaba. A beszélgetésből az is kiderül hogyan lehet valaki jumbó kapitány és miként kell vezetni a több mint 400 tonnás repülőt, valamint hogy milyen különleges eszközt szállítottak a szaudi király számára. Szüle Zsolt beszél arról is, hogy a Simflite 747-es szimulátorában Magyarországon egyedülálló módon hogyan segítenek az aviofóbia leküzdésében.

Közélet

Egy kivételesen újszerű, hiánypótló gasztrokiadvány szerzőit látta vendégül a Csillagpont Rádió stúdiójában Szász Anikó szerkesztő. Bózsó Gyula az Északerdő Zrt.

Az előző két évet követően 2022-ben újra az év 365 napján fogadhatták a látogatóikat – örömmel adta hírül Veress Tamás gyűjteményi vezető. A látogatók megháláltak a folyamatos nyitva tartást, hiszen tavaly összesen 120 ezer vendég kerete fel az állatkertet....

Számos kedvező változást jelent az idén a diákoknak a törvényi szabályozás módosulása. Ilyen például, hogy érettségi nélkül is lehet jelentkezni olyan szakokra, amelyeknél korábban ez követelmény volt. Ilyen az is, hogy megszűntek a minimum ponthatárok.

Az előző két évet követően 2022-ben újra az év 365 napján fogadhatták a látogatóikat – örömmel adta hírül Veress Tamás gyűjteményi vezető. A látogatók megháláltak a folyamatos nyitva tartást, hiszen tavaly összesen 120 ezer vendég kerete fel az állatkertet....

Negatív hangulatban vágnak neki 2023-nak a cégek, habár az előző negyedévi visszaesés nem folytatódott: a K&H kkv bizalmi index az utolsó negyedévben, 7 pontos emelkedést követően jelenleg -7 ponton áll.

Hajdu Roland bogácsi borászt Németh Csaba a Csillagpont Rádió reggeli műsorában arról kérdezte, hogy a viszonylag enyhe tél milyen hatással van a szőlőre. Illetve szóba kerül természetesen a tavalyi, már pincében lévő bor minősége is.

Őrmesterként kezdte pályafutását, ám alig egy esztendő múltán már nyomozó, majd főnyomozó lett.

Valójában egy újsághirdetéssel indult Miskolczi István pályafutása a rendőrségnél. Akkor 24 esztendős volt, nagy kalandnak gondolta és úgy vélte kipróbálja, milyen is nyomozónak lenni. A kalandvágyból komoly elhatározás, következetes „építkezés” lett.

Kihívásként éli meg a rá váró feladatokat az év első napján kinevezett  rendőrkapitány.  Bakk Richárd korábban négy évig a kazincbarcikai kapitányság első embere volt, azt megelőzően nyolc éven át két miskolci kapitány helyetteseként is szolgált és védett.

A miskolci zeneszerző-előadóművészt 2022 tavaszán egy rangos nemzetközi versenyen Kanadában, a mezőny legjobb zeneszerzőjének és előadójának választották Találkozások című dalával. A Grammy-díjas művészekből álló zsűri elismerősen nyilatkozott a dalról, és az...