Közélet

Repülő autók, robotok által végzett műtétek – így képzelik el a magyarok a jövőt egy kutatás szerint

Minden ötödik magyar szerint elképzelhető, hogy a műtéteket teljes mértékben robotok végzik majd, és közel felük kíváncsian várja hogyan fogja megváltoztatni közlekedési szokásainkat az önvezető vagy éppen repülő autók a jövőben – derült ki a National Geographic országos reprezentatív felméréséből. A kutatás arra kereste a választ, hogyan képzelik el a jövőt a magyarok: milyenek lesznek az életkörülmények a Földön, mit gondolnak az űrturizmus fejlődéséről, illetve milyen szerepe lehet a mesterséges intelligenciának a mindennapi életükben.

Közélet

A Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatása szerint, a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló FVM rendelet alapján, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei orális immunizálási kampányának első napja: 2024.

Kedves Miskolciak!

Mozgalmas négy és fél év van mögöttem polgármesterként.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) Nemzetközi Nőnapra időzített szórakoztató edukációs kisfilmjében szó szerint NŐ a tét: Timi (Oroszlán Szonja) egy váratlan incidenst követően „élőzve” mutatja be az újraélesztés laikus technikáját dr.

Megújult formában és tartalommal rendezték meg idén az Utazás+ Kiállítást. 2024. február 22-25. között a Budapest Boat Show-val, a Karaván Szalonnal, az E-bike Test&Show-val egy időben várták a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban...

A téli vakáció alatt 6%-kal többen indultak pihenni, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban. A főváros után a Balaton, valamint a Mátra-Bükk térsége volt a legnépszerűbb úticél a vendégek körében december 22. és január 7. között.

Retró autóbuszok szerelmesei, kreatív elfoglaltságokat magas szinten művelők, figyelem! A Volánbusz kreatív pályázatot hirdet egy Ikarus E97 típusú autóbusz ötletes, múltidéző hangulatú dekorálására Nosztalgia autóbusz-dekorációs pályázat címmel.

Kollégájuk és egyben jóbarátjuk életéért küzdöttek a pénzügyőrök január 2-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának Bihari úti székházában.

A „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként az idén 60 éves Avasi kilátót sokévnyi méltatlan mellőzöttség után, a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően átépítették és modernizálták....

Elstartolt a K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazása: a www.khgyogyvarazs.hu oldalon 9 jelölt közül 3 kategóriában döntheti el a nagyközönség, ki legyen az a 3 orvos, aki megkapja a program közönségdíját és az ezzel...

2024. április 21., vasárnap, Konrád

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon