Átadták az utolsó Boeing 747-est - Szüle Zsolt Jumbo kapitányt kérdeztük

Átadták az utolsó Boeing 747-et, ezzel végleg befejezik a típus gyártását. Az égbolt királynőjeként is emlegetett Jumbo jet egyik magyar kapitányát, Szüle Zsoltot kérdezte a típusról Németh Csaba. A beszélgetésből az is kiderül hogyan lehet valaki jumbó kapitány és miként kell vezetni a több mint 400 tonnás repülőt, valamint hogy milyen különleges eszközt szállítottak a szaudi király számára. Szüle Zsolt beszél arról is, hogy a Simflite 747-es szimulátorában Magyarországon egyedülálló módon hogyan segítenek az aviofóbia leküzdésében.

„Az erdő finom” alkotói a Csillagpont Rádióban

Egy kivételesen újszerű, hiánypótló gasztrokiadvány szerzőit látta vendégül a Csillagpont Rádió stúdiójában Szász Anikó szerkesztő. Bózsó Gyula az Északerdő Zrt. műszaki vezetője, a könyv írója, szerkesztője; Bátor Laca (fotós, filmes) ezúttal gasztrofotós, és Darab Ádám séf, a Végállomás Bistro and Wine konyhafőnöke beszélt a közös munkáról. Mint elhangzott, az összeállítás célja inspirálni az embereket az erdő kincseinek megismerésére, s annak alkalmazására a mindennapi gasztronómiában.

Petőfi 200 Emlékév a Petőfiben

Egész éven át tartó programsorozattal adózik névadója emlékének a miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola. Simon Éva intézményvezető a Csillagpont Rádió közéleti magazinműsorában elmondta: a 2023-as évet a Petőfi Hét programjaival kezdték; versillusztrációkat bemutató rajzkiállítás, 200 percnyi versmaraton, és többek között a drámaszakkörösök ünnepi műsora is emléket állított az 1823-ban született Petőfi Sándornak. A gyerekekhez az Éltető Lélek Egyesület tagjai is ellátogattak, akik műsorukkal szintén a nagy költőre emlékeztek.

Időjárás

Programok Miskolcon

 

Támogatónk

A Csillagpont Rádió  médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
A Csillagpont Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.