Új és korszerű irányítástechnikai rendszer bevezetése a Tiszalöki Vízlépcsőn

A „Tiszalöki Vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciója” elnevezésű, KEHOP-1.3.0-15-2015-00009 azonosító számú projekt keretén belül megújul a monitoring és irányítástechnikai szempontú adat- és információs rendszer, amely lehetővé teszi a jelen kornak megfelelő biztonságos és automatikus vezérlését a ma már több mint 68 éve üzemelő létesítménynek. Az új irányítástechnikai rendszer bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy az összes technológiai rendszer mérési adatait, a gáttáblák állásjelzéseit, valamint a vízrajzi mérési adatokat 

4. Tiszántúli Speciális Filmszemle – Fogyatékossággal élők országos filmszemléje Kisújszálláson

A héten rendezik meg negyedik alakommal a Tiszántúli Speciális Filmszemlét Kisújszálláson a Városi Vigadóban. A Filmszemle célja, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi fogyatékossággal élő emberek életére, azáltal, hogy a beérkezett pályaműveket maguk a fogyatékossággal élő emberek, vagyis a speciális filmes alkotók készítik.
Az idei felhívásra 37 rövidfilm érkezett az ország számos pontjáról, amelyek a nagyközönség számára is vetítésre kerülnek szeptember 28.-án Kisújszálláson.

„Élni kell: szeretni, szenvedni, csalódni” – A falu rossza népszínművel indítja az évadot a Miskolci Nemzeti Színház

Tóth Ede után és helyett most Kovács Márton és a Mohácsi testvérek állítják színpadra A falu rossza című népszínművet Miskolcon szeptember 9-én a Nagyszínház színpadán, három felvonásban. Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak legyen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret Tercsibe, a falu bírójának, Feledi Gáspárnak nevelt leányába.

Időjárás

Programok Miskolcon

 

Támogatónk

A Csillagpont Rádió  médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
A Csillagpont Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.