Psziché

Mi is az a „Matanda - korongos abakusz”?

Számos oklevél, elismerés és nem mellesleg a Női Feltalálók Szöuli Világtalálkozóján kapott arany-díj igazolja, hogy a Matanda módszer hasznos, kiemelkedő sikereket lehet alkalmazásával elérni a matematikával nehezen boldoguló, netán képességzavaros gyerekeknél a fejlesztésben. Csordásné Anda Éva tanítónő szavaiból azonban mégis arra lehet következtetni, hogy az igazi nagy áttörés még várat magára. A speciális fejlesztő módszer kitalálója három évtizeden át tanította a főként halmozottan hátrányos helyzetű térségben élő gyerekeket.

Psziché

Értünk Miskolcon címmel fél éves programsorozatnak ad otthont Miskolcon a Művészetek Háza Kávézója. Az ötlet dr. Pankucsi Márta jogász szociológustól származik, aki első alkalommal, egykori tanítványával, dr.

Egy megszurkált fiatalember édesanyja Magdika, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője Doszpoly Orsolya és a Zsófi Reményvár alapítója Bigus Melinda volt a Csillagpont Rádió vendége. A téma pedig nem más, mint az áldozatsegítés.

A gyermekrajzok értelmezésével különféle szakterületek képviselői foglalkoztak és foglalkoznak ma is. Legelőször a művészettörténészek tették ezt.

Visszajelzések alapján a gyermekre vágyók lelkigyakorlatán résztvevő házaspárok akár 30-40 százalékánál megfogan a baba.

Lelki Egészségközpont (LEK) funkcióval bővítette szolgáltatási körét a miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI).

A diagnosztizáltan major depresszióban szenvedő gyermekek körében nagyon magas arányú az öngyilkos magatartás – állapította meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Kutatócsoportja és a...

Lelkisegély szolgálat a koronavírus járvány idején - Hogyan és miként működik a segélyvonal. Monos Márta interjúja.

A coaching kifejezés egyre népszerűbbé válik a XXI. században – egyre több vállalat, illetve magánszemély igényli, hogy egy képzett coach foglalkozzon vele.  Németh Csaba sorozatában már több ezzel foglalkozó szakembert és módszert mutatott már be.

Bűncselekmény áldozata lett? Segítségre van szüksége? Ha igen, forduljon bizalommal az ország minden pontján elérhető Áldozatsegítő Szolgálatokhoz.