Programajánló

Terepfutóverseny, miskolctapolcai pályákon

A II. Barlangfürdő-Ellipsum Mikulás Trail elnevezésű terepfutóverseny december 3-án, vasárnap Miskolctapolcán és környékén kínál mozgási lehetőséget a sportbarátok számára.
A verseny rendezője a BIENNALE Nonprofit Kft., melynek partnere a Marathon Club Egyesület és a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány. A 2019-ben már megrendezett erőpróba kiemelt támogatója az Aktív Magyarország Program, de a Miskolci Fürdők Kft. is jelentős mértékben segíti a szervezők munkáját.

Programajánló

A rendezvény három napja során 60 fogyatékossággal élőkről szóló filmet láthat a közönség Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen. A filmfesztiválra 6 kontinens 33 országából 192 filmet neveztek az idei évben.

Novemberben ismét egy határon túli város művészetét hozza el a közönségnek a Miskolci Nemzeti Színház.

Az idén második alkalommal megrendezett Szinva Örökség Napok záró mozzanataként rendhagyó tárlat nyílt a Művészetek Házában. Két fotós, két megközelítés.

1823. augusztus 24-én délután 17 órakor kezdetét vette a miskolci színház történelme. Két évszázaddal később, ugyanezen a napon egész napos programokkal ünnepelték a teátrum bicentenáriumát.

A miskolctapolcai őspark felújítása az elmúlt időszakban befejeződött, így már szabadon látogatható a terület.

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának 2023. július 13-19. között. A nemzetközi sporteseményre tizenegy országból kétszáz sportoló érkezik 22 európai felsőoktatási intézményből.

„8 éve együtt” - Idén 8 éves a Miskolci Termelői Nap. Hagyományosan július közepén, immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Miskolci Termelői Napot az Erzsébet téren.

Vologdai Családi Napot rendeznek Miskolcon. Nemcsak az ott élőknek ígér kellemes kikapcsolódást a Vologdai Családi Nap, amelyet 2023. július 15-én szombaton rendeznek meg a Vologda utcai játszótéren 14.00 és 19.15 óra között.

Bózsó Gyula, az Északerdő Zrt. műszaki osztályvezetője, az Erdő finom és az I Love Bükk szerzője által ismét egy rendhagyó környezetóra fültanúi lehettek hallgatóink. A sokoldalú szakember ezúttal is egy új kiadvánnyal érkezett a stúdióba.

Június harmadikától látható Wittelsbach Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné rekonstruált ruháiból nyílt kiállítás a bánhorváti Platthy-kastélyban.