Programajánló

Sisi királyné újraálmodott ruháiból nyílik kiállítás a bánhorváti Platthy-kastélyban

Június harmadikától látható Wittelsbach Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné rekonstruált ruháiból nyílt kiállítás a bánhorváti Platthy-kastélyban. A „békebeli korból” származó huszonhét darabból álló kollekció felöleli a tragikus sorsú Sisi életútját, amely Bajorországban a Starnbergi tó partján fekvő Possenhofenben kezdődött, és Svájcban a Genfi-tó partján ért véget 1898. szeptember 10-én. A királyné életét, egy Habsburg-ellenes olasz anarchista, Luigi Lucheni, egy élesre fent reszelővel elkövetett merénylete oltotta ki.

Programajánló

Sztárpilóták légi parádéjában, különleges repülőgépek bemutatójában gyönyörködhetnek vagy éppen sétarepülésen vehetnek részt mindazok, akik ellátogatnak május 27-én és 28-án a mezőkövesdi repülőtérre. A változatos, gazdag földi programokkal tarkított két...

Mozart és Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Szabó Máté lendületes, szellemes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz.

Az új DVTK Stadion történetének egyik legmagasabb nézőszáma várható a vasárnapi ETO FC Győr elleni bajnokavató mérkőzésen, hiszen továbbra is hatalmas az érdeklődés Diósgyőrben, Miskolcon és az egész vármegyében.

A MEAFC NB II-es futsal csapata az előző fordulókban nagy lépést tett a bennmaradás felé vezető úton. Az együttes immár három meccses győzelmi szériát tud maga mögött, a Gyulaháza és a Nyírség FC legyőzése után, a Szeged vendégeként is nyerni tudtak. 

Egy, Magyarországon még kevéssé ismert regénytípussal, a regionális krimivel jelentkezett a miskolci születésű Bánhidi Lilla, ismert televíziós riporter. A könyv ízig-vérig miskolci: a város és a környék ismert helyszínein játszódik.

A 6. Bringa Piknik fókuszában is a jó hangulat, a vidám társaság, a sport fontossága, az egészség megőrzése és a jótékonykodás áll.

Május 6-án végre a nagyközönség is megtudhatta, milyen bemutatókkal készül az idén 200 éves Miskolci Nemzeti Színház az ünnepi évadban.

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2023. május 13-án, szombaton délelőtt 10 és délután fél öt között 7. alkalommal rendezi meg a könyvtári majálist.

Emeljük poharunk a jó zenére! Az Avasi Borangolás egyik legfontosabb és legbiztosabb alappillére a minőségi, eklektikus zenei kínálat. Az elmaradhatatlan muzsikaszóról 2023-ban 55 fellépő gondoskodik majd, akik a lehető legkülönfélébb stílusokban alkotnak....

Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja (TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001) 2023. május 3-án tartja Toborzónapját.

2023. június 4., vasárnap, Bulcsú

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon