Programajánló

4. Tiszántúli Speciális Filmszemle – Fogyatékossággal élők országos filmszemléje Kisújszálláson

A héten rendezik meg negyedik alakommal a Tiszántúli Speciális Filmszemlét Kisújszálláson a Városi Vigadóban. A Filmszemle célja, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi fogyatékossággal élő emberek életére, azáltal, hogy a beérkezett pályaműveket maguk a fogyatékossággal élő emberek, vagyis a speciális filmes alkotók készítik.
Az idei felhívásra 37 rövidfilm érkezett az ország számos pontjáról, amelyek a nagyközönség számára is vetítésre kerülnek szeptember 28.-án Kisújszálláson.

Programajánló

Tóth Ede után és helyett most Kovács Márton és a Mohácsi testvérek állítják színpadra A falu rossza című népszínművet Miskolcon szeptember 9-én a Nagyszínház színpadán, három felvonásban.

A Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Budapest Bár és Caramel is fellép többek közt szeptember 16-18. között a Kerekdomb Fesztiválon.

A kiállítás és a kötet célja, hogy a térségben élők megismerjék településük történetének 4000 évvel ezelőtti emlékeit, büszkék legyenek rá, erősítse a helyhez való kötődésüket.

A MIDMAR Kft. augusztus 27-én 10 órára garantált sétát hirdet az Avasi Arborétumhoz. A séta a Tourinform Miskolc irodától indul.

 

199. évadát nyitotta meg a Miskolci Nemzeti Színház. A 200 éves évforduló előtti szezonban sem fog unatkozni a társulat és a színházszerető miskolci közönség, akik Béres Attila igazgató szerint évadról évadra megmutatják, milyen büszkék is a színházukra.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál mindig büszke volt rá, hogy a legnagyobb nemzetközi fesztiválsikerek mellett több magyar filmet itt láthat először a hazai közönség.

Az Avalon Fleet, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Rotary Club Miskolc-Tapolca támogatásával 2022. augusztus 6-án újra itt az Avasi Kvaterka! Szombaton 17 órától egészen éjfélig felpezsdül az Avas, ezúttal a jazz zene és a lazulás lesz majd a főszerepben....

A MÁV-Volán-csoport leányvállalatai – a Volánbusz és a MÁV-START – összehangolt járatokkal segítik a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését: augusztus 5-től a Volánbusz – TOKAJBUSZ néven – új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat...

A háború tombolása közepette az idilli Mátraszentannán élő Tót családhoz egy nap beállít az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka. Az őrnagy idegzetét súlyosan megrongálták a harctéri hónapok, ezért Tótéknál töltené kéthetes szabadságát.

A Móra-emléknaphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a Móra Ferenc Könyvtár (3524 Miskolc, Klapka György u. 2.).

2022. szeptember 28., szerda, Vencel

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon