Sport-Parasport

Sport-Parasport

A jövő évi párizsi olimpia augusztus 20-án, vasárnap megrendezett hivatalos teszt eseményének mix-váltó versenyszámában Magyarország az előkelő nyolcadik helyet harcolta ki.

Sztankovics Anna (jobbról) és a 200 m pillangón 4. helyen végzett Hatházi Dóra ((Washington State University) Chengdu-ban.

Az Egyetemi Világjátékok elnevezésű multisport eseménynek idén a kínai Chengdu városa ad otthont. Sztankovics Anna, a Miskolci Egyetem hallgatója a nagyon ellőkelő negyedik helyet érdemelte ki az 50 méteres mellúszás augusztus 7-i döntőjében.

A 4. Lillafüred Trail terepfutóversenyt augusztus 05-én, szombaton, 10 órától, három távon rendezik meg. A kedvezményes előnevezésre július 30-ig van lehetőség.

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának 2023. július 13-19. között. A nemzetközi sporteseményre tizenegy országból kétszáz sportoló érkezik 22 európai felsőoktatási intézményből.

A július 2-án, vasárnap megrendezett franciaországi Les Sables Ironman 70.3 viadalon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviselő Lehmann Bence az előkelő hetedik helyet szerezte meg.

A Miskolci VSC junior-világbajnoka, a huszonegy esztendős Sáfrány Péter június 25-én, vasárnap kiváló formában versenyezve szerezte meg Ulanbátorban pályafutásának első Grand Slam-érmét.

Az idei Tiszaújvárosi Triatlon fesztivál keretében – július 7-én, pénteken ismét megrendezik a JABIL 1/3 Sunset Maratont. A futás profi és amatőr képviselői már jelentkezhetnek a méltán népszerű városi eseményre.

Gólerős középcsatárt igazolt a DVTK. Marin Jurina korábban a Mezőkövesd színeiben 21 gólt szerzett a magyar élvonalban.

Kovács Gyula BÚI mix

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói június első hétvégéjén Lengyeltótiban versenyeztek, ahol a mix-váltó országos bajnokságról négy érmet, közte két aranyat hoztak haza, de jutott medália az egyéni ranglistaversenyről is.

Idén július 6-9. között folytatódik Tiszaújvárosban az a nemzetközi sikertörténet, mely dr. Márkus Gábor klubelnöknek és csapatának a jóvoltából 1997-ben, az első triatlon világkupával vette kezdetét.