Sport-Parasport

Bridzs - Továbbra is magas szinten gyakorolják sportágukat

A 2023-as Kassa-Miskolc összecsapás résztvevői, fehérben a MEAFC, pirosban a szlovák játékosok.

A MEAFC bridzs szakosztályában 2023-ban is magas színvonalon folytatódott a munka. Bozsvai Mariann szakosztályvezető részletes beszámolójának segítségével betekintést nyerhetünk a különböző tevékenységekre, versenyekre és eredményekre egyaránt.

Sport-Parasport

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2024. január 27-én tizennegyedik alkalommal rendezi meg a „Transzbükki Átkelés” elnevezésű, 25 km-es terepi tanulmányútját, ezúttal Mályinka és Miskolc között átszelve a Bükköt.

A Shkhara Grúzia legmagasabb pontja. Az 5193 méter magasságban található csúcsot különösen télen nagy kihívás megmászni, amit eddig elsőként és eddig egyedül egy grúz hegymászó párosnak sikerült 2018-ban a déli falon keresztül.

A 2023-as eredmények alapján – az elmúlt évtizedekben már sokadszorra – ismét a Tiszaújvárosi Triatlon Klub nyerte meg hazánkban az országos egyesületi pontversenyt, így továbbra is „zászlóshajóként” képviselik a sportágat.

Az OCSB III. osztály, Közép-csoport dobogósai: a BEAC 2. (balról), a MEAFC (Ang Boon Peng , Ang Ze Khai, Csonka Borbála, Morvai István, Rausz Ádám, Muzsnay Kinga, Imri Hanna, Béres Hedvig) és a Talentum SE 2.

A MEAFC tollaslabda szakosztályának játékosai január 13-án, Budapesten bebiztosították elsőségüket az Országos Csapat Bajnokság (OCSB) III. osztály, Közép-csoportjában és ezzel jogot szereztek arra, hogy csatába szálljanak a II. osztályba való feljutásért.

A MEAFC-Peka Bau NB I/B, Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata a tabella második helyét elfoglaló Vasas Akadémia gárdáját fogadja január 12-én, pénteken, 17.30 órától, a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A bajnokság 15.

A MEAFC és az Első Miskolci Lions Club – karácsony közeledtével – közös jótékonysági licitet és adománygyűjtést hirdetett, melynek kedvezményezettje a speciális igényű gyermekek fejlesztésével foglalkozó miskolci Tüskevár Óvoda volt.

Kopcsó Petra (középen) a szegedi eredményhirdetést követően.

Az úszók II. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságát az elmúlt héten Szegeden, a Tiszavirág Sportuszodában rendezték meg. A Miskolci Sportiskola öt versenyzővel képviseltette magát a rangos erőpróbán.

A 7. BorsodCross elnevezésű kerékpárversenyt az UBM Cyclo-Cross Challenge idei 3. állomásaként, november 18-án, szombaton rendezték meg Miskolcon.

A II. Barlangfürdő-Ellipsum Mikulás Trail elnevezésű terepfutóverseny december 3-án, vasárnap Miskolctapolcán és környékén kínál mozgási lehetőséget a sportbarátok számára.

Második nagy nemzetközi címét szerezte Michelisz Norbert autóversenyző, miután a Hyundai Motorsport Customer Racing pilótája több pontot szerzett közvetlen riválisainál a TCR World Tour szezonzáró, makaói versenyhétvégéjén.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon