Sport-Parasport

Cél a párizsi paralimpia - Gergely István parasportoló a Csillagpont Rádióban

Gergely István parasportoló vendégeskedett a Csillagpont Rádióban, miután várakozásainak megfelelően szerepelt a varsói kvalifikációs vívó viadalon. A miskolci sportoló előtt még számos verseny áll az elkövetkezendő időszakban, melynek során eldől, lehet-e olimpiai kerettag. Gergely István elmondta: az év végi ünnepek pihenést hoznak, de két ünnep között újra a vívásé a főszerep, hiszen a cél, kijutni a párizsi ötkarikás játékokra.  A sportemberrel  Szász Anikó beszélgetett.

Sport-Parasport

A Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi napja alkalmából szervezett úszóverseny vendége volt az egyik legsikeresebb magyar sportoló.

A 2022-es Európai Egyetemi Játékokon elért kimagasló eredményeihez gratulált sportolóinak a Miskolci Egyetem vezetése és a MEAFC sportklub.

Magyar és a Miskolci Egyetem szempontjából is az eddigi legeredményesebb Európai Egyetemi Játékok ért véget július 30-án a lengyelországi Lodz (Ludzs) városában. Az eseménynek két év múlva Debrecen és Miskolc lesz a házigazdája.

Társadalmi felelősségvállalási programjának keretében a HELL ENERGY cégcsoport 50 millió forintos adományt adott át Szikszó városának tavaly karácsonykor, melynek köszönhetően most megvalósult a borsodi település új közösségi sportlétesítménye.

A III. Kassa-Miskolc Ultramaraton futóversenyt 2021. november 6-án rendezték meg. A rendőrök a 115 kilométeres távot 10 óra 8 perc alatt teljesítették, ezzel a csapatok között a harmadik helyezést elérve.

A HELL Fight Club két versenyzője, Mezei Petra és Koncz Attila egyaránt ezüstérmet ünnepelhetett a hétvége folyamán. Remekül szerepelt Mezei Petra az idei Ifjúsági Európa-bajnokságon Budvában, egészen a döntőig verekedte be magát, ahol orosz ellenfelétől kapott...

Teljeskörűen felújításra és átalakításra került az M1 Fitness.

Egy kihívás keretein belül 12 hetes életmód-váltásra adja a fejét az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsoltot.

A SPAR Verde 10 km es versenyszámban nők között ezüstérmes lett a 2006-os születésű miskolci Lövei Vanda. A Miskolci Sportiskola kiváló fiatal atlétája 40 perc 41 másodperces idővel a női abszolút második hely mellett korosztálya bajnoki címét is megszerezte....

Zoli bácsi halálával óriási veszteség érte a magyar fogyatékossport-közösséget és az egész magyar sport- és fogyatékostársadalmat, egy példaképet, egy különleges sportolót és egy derűs, vagány bajnokot veszítettünk el. Tauber Zoltán 1945-ben, 11 évesen...