Egészséges életmód

Az ezerarcú lecsó

A lecsó a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet vélhetően az 1870-es években itt megtelepedett bolgárkertészek hoztak be a hazai gasztronómiába. Az alaprecept szerint a hagymát zsiradékon, klasszikusan sertészsíron vagy szalonnán, korszerűbben semleges ízű olajon megpirítjuk, erre kerül a felkarikázott paprika és a cikkekre vágott paradicsom, só. Az alapreceptben ezeken kívül nem szerepel más, de sokszor tesznek bele fűszerpaprikát, borsot, majoránnát is.

Egészséges életmód

A program egy blogból indult, melynek alapítója Koch Mária. A Helloklimax a klimaxos nőkről szól, értük született meg, többéves kutatómunkát, egyéni tapasztalást figyelembe véve.

Pászk Norbert természetgyógyász, gyógynövényszakértő, a Miskolci Egyetem mestertanára szerint az év valamennyi napján hasznos segítőink lehetnek a gyógynövények.

Nagy Nelly, a My Food Protocol alapító tulajdonosa azt vallja, hogy „Mindannyiunkban létezik egy iránytű, ami megmutatja az utat, merre és mivel van dolgunk.” Több mint 10 évnyi tanulás, kutatás és munkatapasztalat után indította el azt a mesterséges intelligencián...

Magyarországon régóta közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, ám még mindig számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket.

A gyerekek ma már a közösségi médiából és az influencerektől is tájékozódnak a táplálkozásról, de a résztvevők több mint háromnegyedénél még mindig a szülők véleménye a legfontosabb – derül ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által a Danone Kft....

Nemcsak a lelkünknek, a kedvünknek, de a testünknek is jót tesz, ha kihasználjuk a szabadságunkat. Ezt mindenki érzi, de több friss kutatás bizonyítékokat is ad erről.

A túlsúly és az elhízás együttesen a felnőtt lakosság több mint kétharmadát érinti napjainkban Magyarországon! Különösen figyelmet kell fordítanunk a gyermekkori elhízás egyre nagyobb mértékére is, hiszen minden negyedik-ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott!...

Szepesi Zsókának, a „Kovászolni jó” című könyv írójának van egy állandó motyója, amely nélkül ritkán mozdul ki otthonából.

Az elhízás betegség – ezekkel a gondolatokkal kezdte mondanivalóját dr. Halmy Eszter a Csillagpont Rádió Rendelő című műsorában, annak apropóján, hogy május 3. szombatja az Elhízás Európai Napja.

Természetesen igen! Kiváltképp akkor, ha már a nyersanyagokat is gondosan válogatjuk. Sonka, tojás, kalács. Elmaradhatatlan hozzávalói a húsvéti terített asztalnak.

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás

Programok Miskolcon