Kialakult a férfi kosárlabdatorna negyeddöntőjének mezőnye

Izgalmas találkozókat követően szombaton kiderült, melyik nyolc csapat küzdhet az Európai Egyetemi Játékok férfi kosárlabdabajnokságának aranyérméért. Eközben tisztulnak az erőviszonyok kézilabdában és vízilabdában, az egyéni sportok között pedig debütált az asztalitenisz.
A Debrecen-Miskolc rendezte Európai Egyetemi Játékok tizenegyedik játéknapjához érkezett szombaton. A férfi kosárlabdakupán befejeződött a csoportkör: a hármas különítmények győztesei, a Bolognai Egyetem, a Bécsi Egyetem, a Lyoni Egyetem és a Bukaresti Egyetem domináns teljesítménnyel jutott a legjobb nyolc közé, míg a legizgalmasabb módon a Freiburgi Egyetem és a Miskolci Egyetem kvalifikált a negyeddöntőbe.

A női kézilabdatorna javarészt a nagy különbségű diadalokról szólt, ötvenöt találatig jutott például a cseh Olomuci Egyetem, de negyvennégynél állt meg a román Ovidius Egyetem is. Szoros derbiből is akadt persze, a budapesti Testnevelési Egyetem 32-31-re verte a Zágrábi Egyetemet. A férfiaknál kiélezett csatát hozott a házigazda Debreceni Egyetem Portoi Egyetem összecsapása hozta, mely a hajrának köszönhetően utóbbi felülkerekedésével zárult.

Férfi vízilabdában a Corvinus Egyetem és a horvát Spliti Egyetem tarolt, de a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem küldöttsége is kiválóan szerepelt.
Debrecenben elindult a férfi csapatok asztalitenisztornája – a rajtot a legjobban a lengyel Zamjoski Egyetem, a török Nisantasi Egyetem, a Kölni Egyetem és a Ljubanai Egyetem fiai kapták el, akik már biztosan negyeddöntősök. Pörögtek az események tollaslabdában is: rendkívül figyelemreméltó az ukrán Admiral Makarov Egyetem +300-as összesített pontkülönbsége. Női  és férfi strandröplabdában a második körnél tartanak az együttesek, több gárda is már biztos negyeddöntősként várja ellenfelét. Ami a páros teniszbajnokságot illeti, a nőknél kettészakadtak a négyesek, míg a fiúknál a „C” csoportot kivéve mindenhol várhatók még izgalmak.

Vasárnap újabb sporttal bővül a felhozatal, ugyanis Miskolcon a Taekwondo-harcosok birtokba veszik a küzdőteret.

Sorsolás és eredmények:

https://results.eusa.eu/index.php?page=index&sport=5&date=2024-07-18&multi=93&ln=en

Az EUG flickr-albumában már számos fotó prezentálja az eseményt: https://www.flickr.com/photos/eug2024/albums/
 

Látogasson el youtube csatornánkra, hogy a legtöbb mérkőzést online is követhesse: https://www.youtube.com/@eug_2024
 

Aktuális beszámolók és képek a közösségi oldalainkon.
Facebook: https://www.facebook.com/eug2024
Instagram: https://www.instagram.com/eug2024
TikTok: https://www.tiktok.com/@eug2024hungary
X (Twitter): https://x.com/eug2024
Hivatalos weboldal: https://www.eug2024.eu
Mobilalkalmazás: Unisport
YouTube: https://www.youtube.com/@eug_2024