Avasi Kvaterka – Jazz & chill

Az Avalon Fleet, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Rotary Club Miskolc-Tapolca támogatásával 2022. augusztus 6-án újra itt az Avasi Kvaterka! Szombaton 17 órától egészen éjfélig felpezsdül az Avas, ezúttal a jazz zene és a lazulás lesz majd a főszerepben. Mi kell egy forró nyári estén? Egy lenge ruha, egy pohár finom bor, jó zene, még jobb társaság, ízletes falatok – és egy rendkívüli helyszín. Az öltözéken kívül mi mindent biztosítunk, neked csak a jókedvet és a lezser hangulatot kell hozod. Ehhez pedig a Kisavason az Első sort vesszük birtokba egy estére, az Avasi Cellariumtól az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel & Látványpincéig lesz minden, mi szem-szájnak ingere. Gyere el, ha táncolnál, vagy ha csak kellemes lounge zenét hallgatva kieresztenéd a gőzt a mostanában egyre szorongatóbb hétköznapok után. Szellőztesd ki a fejed, jutalmazd meg magad, lazulj el, és élvezd egy kicsit az élet apró örömeit, a barátokkal töltött időt, zenét, evés-ivást és a különleges hangulatot, amit a város mindent túlélő szeglete nyújt. A legjobb nedűkről több borászat is gondoskodik majd. Bemutatjuk a Miskolc Város
Bora verseny nyerteseinek teljes kínálatát, a sort Áts Károly legjobb nedűivel kezdjük.

A Borászok Borásza, az Év Bortermelője, a Wine and Spirit egyetlen 100 pontosa és még sok-sok cím tulajdonosa a díjnyertes kedvencek mellett ezen a Kvaterkán mutatja be legújabb remekművét, a Suba névre keresztelt ízkavalkádot. Mindenképpen meg kell kóstolni a Palkó Pince furmintját és Vincze Béla kékfrankosát, hogy a város borkedvelői is eldönthessék, jogosan nyerték-e el ezek az italok a város bora címet. További pohárba valókat Hajdu Roland Pincészete, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Cardium Borászat, a Szűcs Pince Tállyáról, az 5 Dudás Gyöngyösről és a Winelife Borászat a Borbála Borkereskedés standjánál biztosítja. Harapnivalók gyanánt újra terítékre kerülnek a Kvaterka falatok Hegedűs Pisti kenyérgourmet tálalásában: frissen grillezett csirkemell, szalámik, lillafüredi pisztráng, füstölt makréla, lesz mics, zsíros kenyér, a Borsodi Sajtműhely sült sajtos ínyencségei, a Rotary Club Miskolc-Tapolca tépett húsos hamburgere és grillezett tarja házi buciban, kerti salátával az Aranykoronától. A chill hagulatot a Kacsenyák x Nahaj akusztik, Zolio Art Project és George Gregory Balan gitárművész nyújtja, akik összebújva táncolós, illetve lazulós muzsikával is szórakoztatják majd a kvaterkázókat. De lesz talpalávaló táncolós zene is, ha kérsz egy-két számot a kék hajú lánytól. Ezen kívül gyermekprogramokkal is készülünk az igazi családi kikapcsolódás jegyében, így lesz arcfestő sátor kicsiknek és nagyoknak (csillámtetkó, arcfestés, fesztivál haj, fesztivál fonat, csillámfonás, hajkréta, testfestés, arcfestés, henna).

19 órától pedig Veres Pállal, Miskolc polgármesterével és a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnökével karöltve átadjuk a jubileumi, X. Avasi Borangoláson gyűjtött adományokat a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnak és az Avasi Református Templomnak. A jótékonyság azonban nem áll meg, ezúttal is szerves része a rendezvénynek. A Rotary Club Miskolc-Tapolcával együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét támogatjuk majd.

2024. május 30., csütörtök, Janka, Zsanett

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás