Három új játékossal teljessé vált a DVTK HUN-Therm kerete

Három új játékossal teljessé vált a DVTK HUN-Therm bajnoki címvédő női kosárlabda csapatának kerete a 2024/25-ös szezonra. A három új játékos a lett nemzetiségű Aleksa Gulbe, Poczkodi Zsófia, és Miklós Melinda, akit személyesen mutatták be július 11-én a DVTK Arénában tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Szabó Tamás, a DVTK főtitkára és Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője is. Az már korábban hivatalossá vált, hogy a bajnokcsapat gerincét adó játékosok nagy része a következő szezonban is Diósgyőrben kosárlabdázik. Mindössze Darcee Garbin és Vég-Dudás Anna távozott.

„Örülök neki, hogy itt lehetek! Nagyon tetszett, amit az előző időszakban a diósgyőriektől láttam. A legjobb tudásom szerint szeretném segíteni a csapatot, akár több poszton is és azon leszek, hogy hasonló vagy akár még nagyobb sikereket érjünk el a DVTK-val az új szezonban, mint amilyeneket az előzőben elért a csapat.” – mondta el Miklós Melinda.
„A Nemzeti Bajnokság, illetve a Magyar kupa, valamint a nemzetközi szereplés okozta kettős, olykor hármas terhelés miatt fontos volt, hogy a keret további, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező játékosokkal erősödjön. Darcee Garbin pótlására érkezik a spanyol Zaragoza csapatától a lett válogatott erőcsatár, Aleksa Gulbe, aki a palánk alatt és külső dobásokban is jó teljesítményre képes. A Szekszárdról érkező Miklós Melinda fiatal kora ellenére már több éves nemzetközi rutinnal rendelkezik, és hasznos tagja lesz a csapatunknak minden sorozatban.
Poczkodi Zsófia a DVTK kosárlabda Akadémia tehetsége szintén lehetőséget kap, hogy a felnőtt csapatban is bizonyítson. A DVTK ugyanis kiemelt hangsúlyt fektet az utánpótlás képzésre, a hosszú távú célok között szerepel, hogy a mindenkori keret magyar magját saját nevelésű játékosok is alkossák.” – mondta el Völgyi Péter, a csapat vezetőedzője. 
Az új szezonban már egy új lebonyolítás alapján rendezik az Euroligát, amelynél fontos, hogy már a szezon elején jó formában legyen a csapat, mely az előző szezonban a sorozat negyeddöntőjéig menetelt, ahol a későbbi döntős Villeneuve d’Ascq LM csapata ellen búcsúzott. Völgyi Péter elmondta, hogy a tavalyi eredményének megismétlése bravúr lenne, a cél, hogy a nemzetközi mezőnyben tartósan jól szerepeljen az együttes.
Szabó Tamás hozzátette: „Az összehangolt magasszintű munka, és a tapasztalatok felhasználása segítheti az előző szezon nemzetközi eredményének megismétlését. A hazai porondon regnáló bajnokként a címvédés a cél, míg a Magyar Kupában szeretnénk elhódítani a serleget. A magyar bajnokság az új szezonban 12 csapatos lesz, a résztvevő csapatok végleges listája csak később válik majd biztossá. Lényeges változás, hogy már az elődöntő küzdelmei is három nyert mérkőzésig tartanak majd.”
A magyar válogatott világbajnoki előselejtezője miatt 4 hét felkészülési idő áll majd rendelkezésre, ami hosszabb szokott lenni, azonban nagy segítség, hogy a csapat javarészt összeszokott játékosokból áll és az edzői stáb is változatlan összeállításban dolgozik a következő szezonban is.

 

A DVTK HUN-Therm kerete a 2024/2025-ös szezonban
Aho Tyra
Miklós Melinda
Poczkodi Zsófia
Kyla Charles
Kányási Veronika
Ahó Nina
Lelik Réka
Ana Tadic
Fárbás Eliza
Monika Grygalauskyte
Aleksa Gulbe
Tenyér Zsófia
Milica Jovanovic
Toman Petra
Oláh Fruzsina

Edzői stáb
Völgyi Péter vezetőedző
Ábrahám Márta másodedző
Kovács Dénes másodedző
Martini-Fodor Csilla erőnléti edző

2024. szeptember 8., vasárnap, Mária, Adrienn

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás