Hétfőtől szünetel a Szimbiózis Alapítvány speciális babysitter szolgáltatása

Május 15-től – bizonytalan ideig - szünetelteti fecske szolgáltatását a Szimbiózis Alapítvány. A pályázati forrás, amely az anyagi hátteret biztosította a programhoz, lejárt. Az új pályázatról pedig még nem született döntés. Az elmúlt másfél hónapot az alapítvány saját maga finanszírozta, tovább azonban nem tudják vállalni a költségeket. Az elmúlt 5 évben állami támogatással biztosították a szolgáltatást, amelyet minden évben sikeresen újrapályáztak; így szünet nélkül elérhető volt az érintett családok számára a segítség.

Folyamatosan kommunikálnak a szaktárcával, ígéretet kaptak arra, hogy mielőbb megoldást találnak a problémára. A szolgáltatást igénylő családok azonban elkeseredtek, számukra néhány hónap kiesés is komoly gondot okoz. 

A fecske szolgáltatás keretében fogyatékossággal élő és tartósan beteg gyermeket nevelő családok számára tudnak speciális felügyeletet és kísérést biztosítani, a nap 24 órájában, a hét bármely napján, akár hétvégén és ünnepnap is. Tavaly több mint 3 000 órát segítettek az érintett családoknak, ennek 25 %-át az alapítvány saját forrásból fizette.

A fecske szolgáltatás egy hónapra 886. 536 Ft-ba kerül. Erre az összegre lenne most szükség, hogy a családok megkaphassák a szükséges segítséget.

A civil szervezet hálás bármilyen apró összegért, amivel támogatni tudják a további működést:

Bankszámlaszámuk: 11600006-00000000-52057508 (Erste Bank)
Paypal felületük: https://szimbiozis.net/paypal
Ha cégként szeretnének adományozni, írjanak e-mailt a kommunikacio@szimbiozis.net e-mail címre. Az alapítvány közhasznú szervezet, így a TAO törvénynek megfelelő adományigazolást állít ki az összegről.