Hármas ikrek születtek Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati osztályán (Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) hármas ikrek születtek, a terhesség 34. hetében. Az édesanya - terhessége 21. hetétől – szülészeti osztályunkon feküdt, azaz 13 hétig volt vendégünk. Két kisfiú és egy kislány született meg császármetszéssel, jó állapotban - Gergő 1990, Anna 1980 és Balázs 1890 grammal. A szülés időpontja 2021.04.21-e, azaz mára már egyhetesek a hármas ikrek.

A szülés utáni adaptációt követően leköltözhettek édesanyjukhoz, az egyik gyermekágyas szobánkba. A hármas ikrek császármetszésére kellő számú és képzettségű szakemberrel kell készülnünk. Érdekesség, hogy a műtét során a magzatok megszületésének pillanataiban a műtőben 19 személy tartózkodott, beleszámítva az édesanyát és három újszülöttjét.
Az újszülöttek ellátásában az édesanya és családja is bőségesen kiveszi már most a részét, az édesapa – tekintettel a különleges helyzetre - tartósan bent tartózkodhat, folyamatosan segítve újszülött gyermekeinek az ellátását.

A tervek szerint a család a jövő héten térhet haza – mezőkeresztesi – otthonába.