Jótékonyság - GYEK-ELMŰ-ÉMÁSZ

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központját (GYEK) – ezen belül a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati osztályt, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályt – számos cég, nagyvállalat, intézmény, szervezet kiemelten támogatja.

A COVID19 világméretű pandémia miatt aktuális berendezésre volt szükség: speciális inhalációs antibiotikus kezelések alkalmazására szolgáló eszközöket szereztek be jótékonysági felajánlásokból - egy  magánszemély és az ELMŰ-ÉMÁSZ által hirdetett pályázaton nyert összeg segítségével.

Dr. Sólyom Enikő kandidátus, CF - cystás fibrosis - kezelő főorvos karolta fel a szándékot: „Az ELMŰ-ÉMÁSZ segít” elnevezésű felhívásukra nyújtottak be pályázatot a COViD-19 járvány során nagy fenyegetettségű cystás fibrosis nevű, veleszületett súlyos tüdőfibrózisra hajlamosító betegségben szenvedő gyermekek korszerű antibiotikus kezelésének elősegítésére.

A speciális inhalációs antibiotikus kezelések alkalmazása számára szolgáló eszköz elsősorban a két érintett osztályon, a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályon segíti a kis betegek gyógyulását.

A projekt célja: a jelenleg használható antibiotikumokkal már nem gyógyítható tüdőfertőzés megszüntetése.

Aktualitása: a COVID-19 második hulláma által okozható fokozott fenyegetettség.

2023. június 4., vasárnap, Bulcsú

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás