K&H Gyógyvarázs - Kerekesszék-adomány a Gyermekrehabilitációs Osztálynak

Háromszáz ezer forint értékű aktív kerekesszéket vehetett át a Gyermekrehabilitácós Osztály vezető főorvosa a K&H Gyógyvarázs területi pályázatának nyerteseként a B-A-Z Megyei központi Kórház könyvtárában. 

Közel 10 ezer rehabilitált gyermeknek adhat sikerélményt az az önhajtós kerekesszék, amit a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően szerezhetett be. A Gyermek Rehabilitációs Osztályon kezelt gyerekeket több gyakorlásra motiválhatja a modern eszköz, így mielőbb felépülhetnek, visszatérhetnek családjuk, barátaik körébe, újra teljes életet élhetnek.

A pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket, kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben. Köztük új, önhajtós kerekesszékkel bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztálya.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást az ország teljes területén, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás a mi régiónkban is sokakat megmozgatott, hiszen országosan összesen 220 ezer voksot adtak le a helyi közösségek, melynek közel egyharmada a kelet-magyarországi régióból érkezett” – mondta Horváthné Galamb Andrea, a K&H Csoport miskolci területi egységének vezetője.

„A gyermekek rehabilitációja jóval nehezebb a felnőttekénél, hiszen a felépüléshez hosszú kitartásra, motivációra és összpontosított együttműködésre egyaránt szükség van. Gyermekkorban azonban még nem alakul ki az a tudatos döntés, hogy elveszett képességeiket visszaszerezzék, így különösen nagy figyelmet kell fordítani a motiválásukra. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert aktív kerekesszékkel kis betegeinket olyan sikerélmények érhetik, amelyek bátoríthatják őket a mozgásgyakorlatok rendszeres elvégzésére. Így nagyban fejlődhet motoros képességük, kognitív praktikus mozgásuk a mielőbbi felépülés érdekében” – mondta Dr. Zahuczky Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa.