Tardi az ország egyik legjobb duális képzőhelye

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei cég, a Forrás Farm Kft. nyerte „Az év agrár duális képzőhelye” címet mikrovállalkozás kategóriában. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elismerését a Szakma Sztár Fesztivál tegnapi nyitóceremóniáján vette át Krupa Zsolt ügyvezető.

Az immár második alkalommal kiosztott díj odaítélésével az agrárkamara azoknak a mezőgazdasági ágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak szeretné megköszönni az elmúlt évben végzett példaértékű munkájukat, akik a duális képzésben való részvételükkel és kiemelkedő teljesítményükkel segítették a munkaerőutánpótlás gyakorlati felkészítését, belekóstoltatva őket a munka valódi világába.
Az év agrár duális képzőhelye nagyvállalati kategóriában a felsőzsolcai telephellyel vármegyénkben is jelen lévő Axiál Kft., a kis- és középvállalkozás kategóriában a Somogy vármegyei Bos-Frucht Agrárszövetkezet lettek, míg a mikrovállalkozások közül pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Forrás Farm Kft. nyerte az elismerést. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át a cégek képviselőinek.
A tardi Forrás Farm Kft. mezőgazdasági termeléssel, dísznövénytermesztéssel, illetve parképítéssel foglalkozik, és mint duális képzőhely, a 2017-es alapítása óta számos gazda, kertész és kistermelői élelmiszer-előállító tanulót készített fel sikeresen a szakmai vizsgákra. A díjátadón részt vett a Forrás Farm partneriskolájának, a szintén tardi Forrás Oktatási Központnak a képviselője, az intézmény duális képzéseiért felelős Ignácz József is.
A cég és a szakiskola közösen nagy hangsúlyt fektet a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok integrálására, a pozitív munkamorál és az önálló munkavégzés kialakítására, valamint a jó képességű tanulók mentorálására. A végzett diákjaik kezét sem engedik el; a későbbiekben is szakmai segítséget nyújtanak számukra. Céljuk a gazdaság eszközállományának folyamatos fejlesztése és korszerűsítése a még hatékonyabb gyakorlati oktatás érdekében.