Tollaslabda - A nemzetközi tapasztalatokat gyarapíthatták

A Debrecen és Miskolc közös rendezésében megvalósuló Európai Egyetemi Játékok (EUG) tollaslabda csapatversenyét július 21-én fejezte be a Miskolci Egyetem. Morvai István tanítványai a debreceni Főnix Arénában megrendezett tornát a nemzetközi tapasztalatok gyarapítására használták fel.

A Miskolci Egyetem tollaslabda együttesét a C-csoportba sorolták be, ahol ukrán, finn, és spanyol vetélytársakkal kellett megmérkőzniük.   Egy találkozó 1-1 vegyes páros, férfi egyéni, női egyéni, férfi páros és női páros mérkőzésből áll.
A Deák Kinga, Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Tari Tamás összeállítású miskolciak elsőként a tavalyi egyetemi tollaslabda Európa-bajnokság bronzérmesével, az Admiral Makarov National University of Shipbuildin csapatával mérkőztek meg, sajnos nem sok sikerrel. A folytatás, a Polytechnic University of Valencia és a Turku Egyetem elleni találkozó is hasonló képet mutatott.
- Lezárult a csapatverseny, ahol 14 nemzet, 19 egyeteme „ütközött meg” egymással  – kezdte rövid értékelését Morvai István, a Miskolci Egyetem tollaslabda csapatának vezetője, a MEAFC szakosztályvezetője-edzője. - Erős és nívós mezőnnyel, több, a világranglistán szereplő versenyzővel, vagy hazájában az élmezőnyhöz tartozó játékosokkal is szembe kellett néznünk. Sajnálatos módon mi lettünk a sereghajtók. Ennyire futotta a játékosoktól, akiknek teljesítményével érthető módon nem vagyok elégedett. Nagyon sok ütés- és helyezkedési hibát követtek el, amit ezen a szinten is nagyon komolyan megbüntetnek. A lányok és a fiúk túlstresszelték ezt a versenyt, többet tudnak, mint, amit itt megmutattak. A hétfőn kezdődő egyéni versenyben mindenki a 64-es mezőnyből indul. Rausz Ádám már a top 32- ben van, játék nélkül. Deák Kinga ukrán ellenfele bokasérüléssel küzd, ha feladja, Kinga is bemehet a top 32-be. Az eddig látottak alapján az egyéniben sem sok babér teremhet számunkra, de a nemzetközi tapasztalatok további gyarapítását kiválóan szolgálják majd az esemény hátralevő napjai.

Eredmények
Csapat-bajnokság
2024.07.19.:
Makarov Admiral Nemzeti Hajóépítő Egyetem (ukrán) - Miskolci Egyetem 5-0
Valenciai Műszaki Egyetem (spanyol)- Miskolci Egyetem 5-0
2024.07.20.:
Turku Egyetem (finn) - Miskolci Egyetem 5-0

A C-csoport végeredménye
1. Makarov Admirális Hajóépítési Nemzeti Egyetem
2. Turku Egyetem
3. Valenciai Politechnikai Egyetem
4. Miskolci Egyetem

Helyosztók:
A 11-16. helyért:
Miskolci Egyetem - Eötvös Loránd Tudományegyetem 0-3
A 16-19. helyért:
Miskolci Egyetem - Azerbajdzsáni Sportakadémia 0-3
/A helyosztókon már nem szükséges végig játszani mind az 5 mérkőzést, ha valamelyik csapat eléri a 3 győzelmet, akkor a mérkőzésnek vége./

Végeredmény
1.  Strasbourgi Egyetem (francia), 2. Gdanski Műszaki Egyetem (lengyel), 3. Miguel Hernandez Elche-i Egyetem és Bordeaux-i Egyetem (francia), …19. Miskolci Egyetem.

2024. szeptember 8., vasárnap, Mária, Adrienn

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás