Megszülettek az érmek a röplabdában és a női futsalban is

Véget ért a röplabda Miskolcon és Debrecenben is megszülettek az érmek női futsalban. Röplabdában a férfiaknál a cseh Brno University of Technology, a nőknél pedig olasz University of Bologna szerezte meg az első helyet. Női futsalban a francia Nantes University bizonyult a legjobbnak a mezőnyben. Az EUG 2024 keddi játéknapja rendkívül eseménydúsan alakult Debrecenben. A férfi futballisták tornáján egy meglehetősen sima és egy végletekig kiélezett elődöntőt követően alakult ki a finálé párosítása: az aranyéremért az ukrán Kereskedelmi és Gazdasági Egyetem és a német Würzburgi Egyetem csatázhat szerdán. A Würzburgi Egyetem a nők mezőnyében is jegyet váltott a döntőbe, ellenfele a francia házi rangadót behúzó Hauts-de-France Egyetem gárdája lesz.

Férfi futsalban érvényesült a papírforma, a szerdai döntőt a két legjobb csapat, a spanyol Sevillai Egyetem és az ukrán Ivano-Frankivsk Egyetem együttese játszhatja. Az esti órákban lezárult a női futsaltorna, ráadásul nem is akárhogyan. Bemelegítés gyanánt a spanyol Rey Juan Carlos Egyetem hatméteresekkel hódította el a bronzérmet a finn Tampere Egyetem elől, a legnagyobb izgalmakat mégis a döntő szolgáltatta. Az ukrán Dragomenov Egyetem 2-0-s vezetésnél fél kézzel már fogta a trófeát, ám a francia Nantesi Egyetem hatalmasat hajrázva egyenlíteni tudott. Az igazi dráma a túlóra utolsó percében jött, ekkor szerezte meg ugyanis a győztes találatot a Nantes kapitánya, Faustine Pellegry. Az összecsapás nem csak a pályán történtek, de az elképesztő hangulat miatt is bizonyára sokáig emlékezetes marad, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lelátói megteltek szurkolókkal, akik óriási hangzavart keltve buzdították a játékosokat.University bizonyult a legjobbnak a mezőnyben.

Elkezdődött a karate és a Kata versenyben már meg is vannak azok a versenyzők, akik a döntőt játsszák. A bronz mérkőzéseket követően az olasz Cristian Serra és a török Kutluhan Kutluhan Duran szerzett érmet. A döntőben a románia Petru Comanescu a montenegrói Vladimir Mijac néz szembe egymással. A nőknél a francia Kethleen Vincent és az olasz Elena Roversi szerzett bronzérmet, az aranyért pedig két portugál küzd meg, Natacha Fernandes és Maria Carolina Gabriel Cardoso.

Véget ért a röplabda Miskolcon. A döntőket a Generáli Arénában játszották a csapatok. A férfiaknál a bronzmérkőzésen a románia West University of Timisoara és a spanyol University of Valencia találkozott egymással. Az első szettben úgy tűnt tarja egymással a lépést a két csapat, majd a következő kettőt nagyaránnyal nyerte a Timisoara, végül az utolsót is sikerült behúzniuk, így szerezték meg a harmadik helyet.

A nőknél a romániai Ovidius University és a szlovéniai University of Ljubljana mérte össze tudását. Szorosan követte egymást a két gárda, végül öt szett után az Ovidius University sportolói jöttek ki győztesen.

A férfi döntőben a német University of Rostock egyetem bizonyult jobbnak a cseh Brno University of Technology intézmény sportolóival szemben. A nőknél fantasztikus játékot láthatott a közönség. Bár a második és harmadik szetten szorosan fogta ellenfelét a horvát University of Zagreb,végül az olasz University of Bologna győzött.

Végeredmény:
Férfi:
1. University of Rostock (GER)
2. Brno University of Technology (CZE)
3. West University of Timisoara (ROU)
Női:
1. University of Bologna (ITA)
2. University of Zagreb (CRO)
3. Ovidius University (ROU)
Miskolcon a kosárlabda mellett, érkeznek a vízilabdázók és a strandröplabdázók is, hiszen számukra is
elkezdődnek a játékok.
Nincs vége a játékoknak, nincs vége az izgalmaknak. Túl a felén az eső is megérkezett Miskolcra és
magával hozta Debrecenbenből a kosárlabdázókat, hiszen a 3x3 kosárlabda versenyen után a Generáli
Arénában, a Jégcsarnokban kialakított pályán és a DVTK Arénában mutatják meg mit tudnak
nagypályán. A sakkozók, a judosok és kickboxolók számára véget értek a versenyek, a karatésok már
elkezdték a küzdelmeket, a teakwondosok pedig hamarosan csatlakoznak a küzdősportokhoz. Míg a
röplabdások Miskolcon vették birtokba a parketted, addig Debrecenben a kézilabdások dobják majd a
hétmétereseket. A nagyfüves pályát pedig felváltja a homok és a víz, hiszen a labdarúgás után, a
strandröplabda, valamint a vízilabda kezdődik el. Előkerülnek az ütők Debrecenben és Miskolcon
egyaránt, hamarosan kezdődik a tollaslabda és a tenisz. Majd a hétvége után a strandkézilabda, a para
asztalitenisz csatlakozik a sportokhoz.
Tehát továbbra is érdemes kilátogatni az Európai Egyetemi Játékok helyszíneire. A belépés díjtalan!

2024. szeptember 8., vasárnap, Mária, Adrienn

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás