Újra hulladékgazdálkodási élménynap gyermekeknek a Mirehu telephelyén

A MiRehu Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre immár negyedik alkalommal 2024. június 20-án a MaKukáció - Hulladékgazdálkodási élménynap elnevezésű esemény, amely a Társaság személetformálási tevékenységének egyik fő eleme. A nyári szünet előtti rendezvényen Ladányi Roland ügyvezető köszöntötte a vendégeket, ezt követően kezdődött az interaktív programsorozat, ahol játékos formában ismerkedhettek a résztvevő diákok a hulladékgazdálkodás rejtelmeivel. Az eseményen az általános iskolák 3-6. osztályos diákjai vettek részt, akik kísérőkkel együtt több mint 250-en voltak jelen. Az élménynapon a diákok részt vettek az Ökojátékok csapata 15 játékból álló versenyén, a Műanyag Műhely (MÜMÜ) hajójában műanyagot hasznosítottak újra, az MOHU Zrt. pedig játékokkal szórakoztatva mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés titkait, kézműves játékokat próbálhattak ki a Kezes-lábas játszóház standjánál, a Miskolci Egyetem Föld- és Környezettudományi Kar állomásánál pedig izgalmas eszközöket várták őket.

Nagy sikert aratott a diákok körében a MakuTruck, a Mirehu Nonprofit Kft. mini elektromos kukásautója, amivel erre kialakított pályán állomásonként ellenőrzik, hogy a kukában található hulladék alkalmas-e a szelektív gyűjtésre és az újrahasznosításra. A diákok kipróbálták a Mirehu Nonprofit Kft. legújabb szemléletformáló játékelemét, a MakuLand-et, ami által hasznos információkkal gazdagodhattak a környezetvédelem, a környezettudatos szemléletmód és életvitel fontosságáról. A programok sokaságát a MiReHu Múki és a Fekete királyság című meséjéhez meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek bejelentése követte, az alkotásokat három kategóriában is díjazták. Emellett átadásra kerültek a 2024. tavaszi iskolai papírgyűjtési kampány második és
harmadik helyezettjeinek is az eredményes gyűjtésért járó jutalmak. Az első helyezettet egy külön esemény során díjazták.

A MiReHu személetformálási akciói újabb elemmel bővültek, ugyanis a MaKukáció utolsó programja előtt bejelentésre került legújabb kampányuk is, egy fotópályázat, mely a mai napon kezdődik és az Elpazarolt ételeink címet kapta. A programot az Alma Együttes zárta egy interaktív nagykoncerttel, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerek mellett tematikus, környezetvédelemi dalokkal mozgatta meg a kicsiket és nagyokat.

2024. szeptember 27., péntek, Adalbert

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás