„Régi babák világa” Vizsolyi Andrea gyermekprogrammal kiegészített babakiállítása

Június 1-én, szombaton a Vasgyári Közösségi Házban „Régi babák világa” címmel, Vizsolyi Andrea meseszép babaházai fogadták a látogatókat. A 10 órakor nyílt kiállításon vitrinekbe rendezve, szobákban, konyhában, a szabadban, lovasfogattal, vagyis különböző környezetbe illesztve láthatták az érdeklődők a kiállított babákat, melyek az 1900 és az 1930-as években készültek, többségében Németország és Ausztria területéről származnak.

A míves készítésű babák mosolygós arcocskái porcelán és papírmasé babafejekre készültek, a pici, mozgatható szempárokat erdélyi üveghutákban fújt üvegből, az apró fogacskákat porcelánból készítették. A babákat körülvevő bútorok, az egykor a lakásokban is megtalálható hálóbútorok, konyhabútorok kicsinyített másai, megannyi aprósággal, angol porcelán teáskészlettel, konyhai eszközökkel, apró festményekkel, fotókkal, kakukkos órával és az egyik vitrinben kézzel csomózott szőnyeggel voltak kiegészítve. Egy csodálatos mesevilág tárult a látogatók szeme elé, amelyről Andrea nagy szeretettel és szakértelemmel mesélt az érdeklődőknek.
A kiállítás kiegészítő programjaként Ági néni kreatív kuckója Lovrity Lóránt gitárjátékával hangolta alkotásra a gyerekeket. Gipszfestést és nemezkígyó készítést is kipróbálhattak még az ügyeskezű érdeklődők.
14:00 órakor kezdetét vette a Kalamajka bábszínház előadása, ahol „Az alma” című mese és Szutyejev „Okoska botocska” meséje szórakoztatta és mozgatta, énekeltette meg interaktív részleteivel a gyerekeket.
A program látogatása ingyenes volt és a kíváncsi szemek, a gyermekmosolyok, valamint a szülők, nagyszülők visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy felejthetetlen élményt sikerült varázsolni minden idelátogató számára.