Osztályt léphetnek a MEAFC tollaslabdázói

Az OCSB III. osztály, Közép-csoport dobogósai: a BEAC 2. (balról), a MEAFC (Ang Boon Peng , Ang Ze Khai, Csonka Borbála, Morvai István, Rausz Ádám, Muzsnay Kinga, Imri Hanna, Béres Hedvig) és a Talentum SE 2.

Az OCSB III. osztály, Közép-csoport dobogósai: a BEAC 2. (balról), a MEAFC (Ang Boon Peng , Ang Ze Khai, Csonka Borbála, Morvai István, Rausz Ádám, Muzsnay Kinga, Imri Hanna, Béres Hedvig) és a Talentum SE 2.

A MEAFC OCSB III. osztály, Közép-csoportjának győztes tollaslabda csapata az aranyéremmel: Morvai István (balról), Ang Boon Peng, Imri Hanna, Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Béres Hedvig, Csonka Borbála és Ang Ze Khai.

A MEAFC OCSB III. osztály, Közép-csoportjának győztes tollaslabda csapata az aranyéremmel: Morvai István (balról), Ang Boon Peng, Imri Hanna, Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Béres Hedvig, Csonka Borbála és Ang Ze Khai.

A MEAFC tollaslabda szakosztályának játékosai január 13-án, Budapesten bebiztosították elsőségüket az Országos Csapat Bajnokság (OCSB) III. osztály, Közép-csoportjában és ezzel jogot szereztek arra, hogy csatába szálljanak a II. osztályba való feljutásért.

Az 1. fordulót megnyerő MEAFC a hétvégi 2. fordulóban, a fővárosi KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola négypályás tornatermében mérte össze tudását újra a Talentum SE 2., a T(r)ollas SE 3. és a BEAC 2. csapataival, akik közül az első kettőt legyőzte, míg a harmadiktól szoros vereséget szenvedett. A két forduló összesítése alapján azonban a MEAFC végzett a Közép-csoport első helyén, megelőzve a BEAC 2., a Talentum SE 2. és a T(r)ollas SE 3.  együttesét.

- Utoljára az 1999-2000-es bajnokságban  történt meg szakosztályunkkal, hogy elérhető közelségbe került az OCSB III. osztályból az OCSB II. osztályba való feljutás. – tekintett vissza első reakcióként Morvai István, a MEAFC tollaslabda szakosztályának vezetője, edzője, játékosa. - Akkor sikerült megnyernünk a Keleti csoportot és feljutottunk az OCSB II. osztályba. Ugyan még az elkövetkező évtizedben is indultunk az OCSB versenysorozatban, de a feljutástól messze voltunk. Kétszer (2001-2002 és 2007-2008) a 3., egyszer (2008-2009) pedig a 4. helyen zártunk a Keleti-csoportban. Azóta nem sikerült egy csapatnyi jó játékost egy időben összeszedni. Közben sok jó játékost - a teljesség igénye nélkül: Horányi Gábor, Porkoláb Zsófia, Sipos Ákos - neveltem ki, akik számos MEFOB és magyar ranglista (I-III. osztályig) éremmel gazdagították szakosztályunkat és a Miskolci Egyetemet. Aztán elérkeztünk a 2022-es évhez, amikor tanítványaim, Csonka Borbála, Imri Hanna, Guba Gergely (ő már nem tagunk), Tari Tamás egyetértésével eldöntöttem, hogy újra belevágunk az OCSB-be. Játékosaim a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, a Herman Ottó Gimnáziumban és a Miskolci Egyetemen pallérozódnak. Közel 2 éve, az „ég küldötteként” megérkezett hozzánk Malajziából Ang Boon Peng (Thomas), aki edzőként is jelentősen segíti a szakosztály működését és fia Ang Ze Khai. Az összecsiszolódást segítette, hogy céljaink egyfelé vezették az utunkat. Időközben Béres Hedvig is csatlakozott szakosztályunkhoz. Így összefogva neveztünk a IV. osztályba, megnyertük és most a III. osztályból készülünk a továbbjutásra. A versenyen mindenki kihozta magából a legjobbat, így nem lehet okom panaszra. A csapatbajnokságon résztvevő, a Miskolci Egyetemre járó Muzsnay Kinga, Rausz Ádám, Tari Tamás vizsga időszakos, államvizsgás elfoglaltságát, valamint Csonka Borbála (Jezsuita Gimnázium), Imri Hanna (Herman Gimnázium), Ang Ze Khai (Waldorf Iskola) érettségire történő felkészülését figyelembe véve, igazán elismerésre méltó ez a siker. Az OCSB III. osztály, Közép-csoport megnyeresével esélyt kaptunk arra, hogy a Keleti-, és Nyugati-csoport győzteseivel megvívandó selejtezőre, mely március 16-án lesz. Az a csapat, mely ott nyer, helyet cserél az OCSB II. osztályból kieső Győri TE gárdájával. Látom azokat az apró hiányosságokat, hibás mozdulatokat, melyeket kollégámmal, Thomassal egyeztetve igyekszünk kijavítani, hogy márciusban nyugodtan, esélyt adva magunknak lépjünk pályára. Célunk a feljutás, hogy 23 év után ismét az OCSB II. osztályában jegyezzék a MEAFC tollaslabda szakosztályát!

2024. február 24., szombat, Mátyás

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás