Elődöntős a MEAFC-Miskolc!

Ellentmondást nem tűrő, harcos, helyenként igazán látványos játékkal jutott be az NB I/B, Zöld-csoportos férfi kosárlabda rájátszás elődöntőjébe április 23-án, vasárnap a MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata. A három győzelemig tartó negyeddöntő utolsó összecsapásán a hazai pályán játszó miskolciak felőrölték az Agrofeed UNI Győr együttesét. Folytatás május 3-án, az elődöntőben, ahol a SMAFC 1860 Soproni Egyetem lesz az ellenfél.

MEAFC-Miskolc - Agrofeed UNI Győr 96-66 (29-13, 28-19, 20-15, 19-19)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok
Vezette: Makrai Márton, Rózsavölgyi Alexandra, Jankovics Viktor Zsolt
MEAFC-Miskolc: Kozák M. (12/6), Kozák B. (6), Williams (13/9), Szögi (15/3), Gerőcs (10). Csere: Csák (17/12), Ragályi (4), Pintér (7), Lippai (10), Orliczki (1) Cseh, Nyíri. Vezetőedző: dr. Váczi Péter. Segédedző: Béres Dávid
Agrofeed UNI Győr: Kámán K. (2), Lógár (7/3), Sonyák (7/3), Nagy T. (12/12), Kámán B. (4/3), Csere: Gosztola (2), Hágen (6/6), Bakon (8/6), Garancz (9), Friedl (7), Varga Z. (2), Vezetőedző: Léránt Gábor.
Dr. Váczi Péter: - Azt gondolom megérdemelten jutottunk a legjobb négy közé! Ma rendkívül fegyelmezetten, nagyon taktikusan küzdöttünk, aminek meg lett az eredménye. Fergeteges hangulatban játszhattunk, nagyon köszönjük a közönségünk bíztatását! Azt gondolom azt is el kell mondani, hogy rendkívül profi és hibátlan játékvezetést kaptunk a mai napon! Gratulálok a srácoknak, le a kalappal előttük, ez mestermunka volt! A győri csapatnak sok sikert kívánok a további küzdelmekhez.

Léránt Gábor: - Gratulálok a hazai csapatnak! Nagyon erős játékerőt képviselnek a mezőnyben, sok sikert nekik a feljutásért való küzdelemben! Az, hogy  a mai meccs így sikerült, azért van, mert a hazai csapat jobban bírta ezt a sorozat terhelést az egyetemi bajnoksággal párhuzamosan. Nem tudok haragudni a játékosaimra, mert elfáradtunk, fáradtan nem lehet játszani igazából. Annak örülök, hogy ötmérkőzéses párharcot tudtunk játszani az egyik legerősebb csapattal.