Sikeres, tanulságos és jövőbemutató a Kultúrkoffer

A Herman Ottó Múzeum utazó bőröndjeibe nyerhettünk betekintést az intézmény két munkatársa Vassné Dobák Leonóra osztályvezető és Barsi Csaba múzeumi gyűjteménykezelő segítségével a Csillagpont Rádió kedd reggeli közéleti magazinműsorában. Szász Anikó szerkesztő vendégei elmondták: a múzeumi körökben bejáratott műfaj Miskolcon, Borsod vármegyében és azon túl is nagy népszerűségnek örvend; a Házhoz megy a múzeum elgondolás valamennyi korosztályt megtalálta az intézmény falain kívül.
A Herman Ottó Múzeum honlapján mindenki tájékozódhat a bőröndök kínálta lehetőségekről, amelyek nemcsak műtárgyakat, demonstrációs eszközöket rejtenek, hanem számos kapcsolódó érdekességgel, ismeretterjesztő anyaggal, játékos(kvíz) elemekkel is gazdagítják az interaktív foglalkozások menetét. A kofferkínálatból a teljesség igénye nélkül: Földön járó csillagok (A magyar színház kezdetei), Papírszínházi bemutató, Népművészeti kalandozások, Pásztorkultúra, Legyél Te is Herman Ottó!, Herman Ottó vendégségben.
A múzeumi szakemberek úgy érzik, a Kultúrkoffer programban ők is sokat tanultak az egyes helyszíneken, úgy a gyerekektől, mint a felnőttektől. A tapasztalatokat pedig beépítik a tervezett kofferek programkínálatába.