A HELL cégcsoport 50 millió forintos adománnyal segít

Társadalmi felelősségvállalási programjának keretében idén karácsonykor különleges támogatással segíti Szikszó városát a HELL ENERGY cégcsoport. Az 50 millió forintos adománynak köszönhetően új közösségi létesítmény valósulhat meg: a XIXO Bringa Kert a helyi családok, fiatalok számára biztosít majd új, színvonalas szabadidőeltöltési lehetőséget.
A HELL cégcsoport fennállásának 15 éve alatt többszáz millió forint értékben támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, ezen belül kiemelten a szikszói emberek számára fontos ügyeket. A vállalat 2018-ban és 2020-ban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztésére, valamint a koronavírus járvány miatt szükséges eszközök beszerzésére összesen 50 millió forintot adott, a tavalyi év egyik legnagyobb, 100 millió forintos adományozási akciójának keretében pedig az ország gyermekotthonaiban, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gyermekvédelmi Központban élő valamennyi gyereket fejenként 18 ezer forint értékű ajándékkal lepett meg.

Szikszó városával is folyamatos együttműködésben keresi a cégcsoport a fejlesztési lehetőségeket, melyekkel egy-egy család vagy a teljes közösség életét jobbá teheti, legyen szó akár egy beteg gyerek számára kialakított steril szobáról vagy a szikszói óvodások Mikulás ünnepségének megszervezéséről.
A sport, az egészséges életmód támogatása is fontos a HELL ENERGY vállalatcsoport számára, a cég elkötelezett támogatója a sportéletnek is, többek között például a Szikszón és Miskolcon évek óta sikeres versenyzőket kinevelő HELL Fight küzdősport klubnak.
A mai napon ünnepélyes keretek között, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő jelenlétében adta át Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY Magyarország Kft ügyvezető igazgatója a cégcsoport idei, 50 millió forintos támogatásról szóló oklevelét Szikszó város polgármesterének, Sváb Antalnak.
„Idén karácsonyra egy olyan meglepetéssel készültünk, ami valamennyi szikszói és környékben élő gyerek, fiatal, és család számára egészséges, élményteli kikapcsolódási lehetőséget nyújt majd. Ajándékunk ebben az évben egy modern, biztonságos kerékpáros park megvalósítása, amely aktív pihenést biztosít az itt élőknek. Az 50 millió forintos beruházás teljes finanszírozását vállalja cégünk, és a tervek szerint májusban, gyermeknapon vehetik birtokba a helyiek az új XIXO Bringa Kertet. A kerékpárpályát padokkal, kandeláberekkel felszerelt gyönyörű parkosított terület veszi majd körül, így azok is ki tudnak itt kapcsolódni, akik esetleg nem két keréken érkeznek.” – mondta el a mai sajtótájékoztatón Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY ügyvezető igazgatója.

„Városunk infrastrukturális fejlesztésén túl igyekszünk az elmúlt két év egészségügyi és gazdasági nehézségei ellenére a lakosság közérzetét javító beruházásokat is létrehozni. A HELL csoport finanszírozásával megvalósuló XIXO Bringa Kert a fiatalok számára nyújt majd tartalmas szabadidős tevékenységet úgy, hogy közben a pályát körülölelő park a szülők, nagyszülők számára is nyugodt, kellemes környezetben segíti a kikapcsolódást. A pálya létrehozását hosszú várakozás és kérés előzte meg, bízom benne, hogy mindenki örömmel használja majd. Minden szikszói nevében köszönjük a támogatást!” – tette hozzá Sváb Antal, Szikszó város polgármestere.
A XIXO Bringa Kert kivitelezése jövő év elején kezdődik és 4-5 hónapig tart. A kerékpáros élményparkot 2022. május 29-én, vasárnap adják át Szikszón, a város gyermeknapi rendezvényének keretében.

2024. április 18., csütörtök, Andrea, Ilma

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás