Lelki Egészségközpont (LEK) funkcióval bővítette szolgáltatási körét a miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI)

Lelki Egészségközpont (LEK) funkcióval bővítette szolgáltatási körét a miskolci Egészségfejlesztési Iroda (EFI). A lelki egészség megóvását és fejlesztését célzó több mint kétéves szakmai program megvalósítását 40 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás tette lehetővé. A projekt ugyan 2021 februárjában lezárult, a szolgáltatás azonban továbbra is térítésmentesen elérhető.

Néhány eredmény az elmúlt időszakból:
Programjainkon összesen csaknem 30 ezer alkalommal jelentek meg Miskolc és a járás lakosai, akik egyebek között: kiégést megelőző-, stresszkezelő-, kommunikációs csoportos tréningeken, szülői készségeket fejlesztő programokon, művészetterápián, kutyaterápián vagy egyéni segítő beszélgetéseken vettek részt. Együttműködve a veszélyeztetett fiatalokat támogató, segítő szakemberekkel, szerhasználatot megelőző programjainkkal iskolákat, fiatalokat kerestünk meg. Ezen az úton több mint ezren kapcsolódtak be a projektbe. Legnépszerűbb programunk az „Ép testben, ép lélek” mozgásprogram volt, amelyet saját tornatermünkben, majd a járványhelyzet alatt online is sikerrel tudtunk biztosítani az érdeklődők számára.
Lelki egészség témakörében szervezett három nagy előadásunkon előadóként köszönthettük dr. Zacher Gábort, Tari Annamáriát és Mérő Lászlót.

A Lelki Egészségközpontban a projekt zárását követően továbbra is ingyenes a szolgáltatás. Várjuk azokat, akik szeretnék fejleszteni magukat, megoldanák lelki problémáikat, előbbre lépnének megakadásaikban vagy csökkentenék stressz-szintjüket. Irodánk elkötelezett a pszichés problémák stigmatizálásának csökkentésében is, ezért minden ez irányú civil kezdeményezéshez örömmel csatlakozunk.