Miskolc - Új helyre költözik a gyermekorvosi ügyelet

Január 11-től új helyszínen, a Szentgyörgy út 25. szám alatti Avasi Egészégügyi Központban működik majd a miskolci gyermekorvosi ügyelet.

Az ügyeletnek évtizedek óta a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központja adott otthont, de az egészségügyi intézmény még decemberben jelezte, az ügyeletnek januárban már nem tud helyet biztosítani. Az intézmény vezetése arra hivatkozott: a GYEK helyiségeit átalakítják, felújítják. A városvezetés több alkalommal egyeztetett a kórház vezetésével arról, hogy ha más épületben is, de a kórház területén maradhasson az ügyelet, de a COVID19 járvány, és az intézmény egyes részeinek a felújítása ezt nem teszi lehetővé.

A város ezután döntött a Szentgyörgy út 25. szám alatt található Egészségház mellett, amely könnyen megközelíthető és a környékén a parkolás is biztosított. Az Avasi Egészségügyi Központot kevesebb mint egy évtizede adták át, a modern, kifejezetten egészségügyi célra kialakított épületben minden rendelkezésre áll a gyermekorvosi ügyeleti ellátás magas színvonalú működéséhez.

A házi gyermekorvosi ügyelet működése és telefonszáma nem változik.

Hétfőtől-csütörtökig: 19 órától másnap 7 óráig; pénteken: 16 órától hétfő reggel 7 óráig fogadnak betegeket.

Az ügyelet továbbra is a 46/477-104-es telefonszámon érhető el.