Bővül a gyermekszáj program - Újabb 36 abaúji család kap heti rendszerességgel élelmiszer-adományt

Az abaúji hátrányos helyzetű térségben Hernádvécse a következő település, ahol Gyermekszáj programjával segít a Magyar Vöröskereszt. Heti kétszer – kedden és pénteken – tejet és kenyeret oszt 36 nehéz sorsú család számára az Auchan az Ifjúságért Alapítvány pályázatának jóvoltából.  A Gyermekszáj Programot hat éve működteti a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete az abaúji térségben. Eddig 16 településen 326 családnak jelentett ez segítséget, és jelentős lépés, hogy 2020-ban az Auchan alapítványi támogatásával tovább tudták bővíteni a támogatottak körét a hernádvécsei családok bevonásával.

Az Auchan 25 000 eurós alapítványi támogatásának köszönhetően 112 gyermek élelmezése oldódik meg 36 hernádvécsei családban. Ehhez hetente 334 liter tejet és 167 kilogramm kenyeret szerez be, és oszt szét a karitatív szervezet csak ezen a településen. A támogatott családokat a jövedelmi viszonyaik alapján  választotta ki Magyar Vöröskereszt az önkormányzat segítségével, amely a rendszeres osztáshoz a helyszínt is adja. Az alapítványi összegből Hernádvécse mellett segítség érkezik majd még számos budapesti rászoruló családhoz, akiket élelmiszercsomaggal segít a Magyar Vöröskereszt.
A nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítványhoz olyan országok civil szervezetei pályázhattak, ahol a vállalat jelen van. A támogatást azoknak a projekteknek ítélte meg, amelyekkel a járvány okozta nehéz helyzet ellen küzdenek a megvalósítók.