Az inzulinrezisztencia a szénhidrát-anyagcsere zavara, amikor a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin nevű hormon hatásával szemben, ami a vércukor sejtbe jutását segítené. A szűken vett kórélettani folyamat mellett értik rajta az inzulinrezisztencia hatására bekövetkező tünet-együttest, kórállapotot is. Az inzulinrezisztencia leggyakoribb formájában sok szénhidrátot fogyasztó, elhízott embereknél fejlődik ki, a gyakorlatban leginkább a 2-es típusú cukorbetegséget megelőző állapotként ismert. Mondta el a Csillagpont Rádió műsorában dr. Török András gyermekgyógyász, diabetológus adjunktus. A riporter Monos Márta.
Helyes táplálkozás és mozgás az ellenszere – Amit az inzulinrezisztenciáról tudni kell
Top 5
Időjárás
Partnereink
Csillagpont Rádió Alapítvány
3526 Miskolc, Szentpéteri Kapu 72-76
Telefon/fax: +36 46 515 276
E-mail: info@cspr.hu