A pálinka kifejezetten magyar találmány, amely tiszta gyümölcsből készül lepárlással. Az eljárás során 40-55 fokos italt kapunk, amely bizony igen magas alkohol tartalmat jelent. A néphiedelem is úgy tartja, éppen emiatt a magas alkohol tartalma miatt kiváló a pálinka a gyomor- és bélrendszeri panaszokra, ugyanakkor serkenti az emésztést és lebontja a zsírokat is. Különböző gyógynövényes tinktúrák, ecsetelők alapanyagaként is használhatjuk. A szakemberek még azt is megjegyzik a pálinkával kacsolatban, hogy szobahőmérsékleten fogyasztva érhetjük el a legjobb ízhatást.
A pálinka jótékony hatásai csak akkor érvényesülnek, ha mértékkel fogyasztjuk.
A Miskolci Kulturális Központ rendezi az V. Miskolci Pálinkamustrát, a Kárpát-medencei pálinka-,párlat- és sós sütemény versenyt.
Az esemény időpontja: 2018. április 28. (szombat) 9 óra
Az esemény helyszíne: Miskolc, Városháza – Díszterem
Orosz János a Bükki Pálinka Lovagrend nagymestere.