Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Az adományátadás

Az adományátadás

A gyerekek műsora

A gyerekek műsora

Radomszki Lászlóné, Pálné Soltész Veronika, dr. Buda Zsuzsanna

Radomszki Lászlóné, Pálné Soltész Veronika, dr. Buda Zsuzsanna

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal.

A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. „A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Pálné Soltész Veronika, a Coop Segély Alapítvány képviselője a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 758 főt, közel 8 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra. A Coop Segély Alapítvány képviselője azt is hozzátette, hogy ugyanolyan, ha nem jobb érzés adni, mint kapni, mások mellett ezért is ragaszkodnak a COOP vezetői ahhoz, hogy munkatársaikkal személyesen adják az adományt, és a legtöbb esetben a további ajándékokat is a gyerekeknek.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltségének igazgatója, Radomszki Lászlóné úgy fogalmazott, hogy magánemberként nagyra értékeli, ha egy közösség adni akar a gyermekeknek. Igazgatóként pedig aláhúzta, hogy nagyon fontos a személyes jelenlét, hiszen ezáltal a gyerekek érezik a feléjük irányuló szeretet.

- A COOP üzletfilozófiájában megjelenik a társadalmi szolidaritás is – a nemzeti összefogás -, ebben a COOP élen jár - emelte ki dr. Lukács Irén. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, hogy a COOP ezzel a tevékenységével példát mutat más hazai, vagy akár külföldi vállalatnak egyaránt, és reméli mások is csatlakoznak majd az mellett.

Miskolc életében sokat jelent a COOP karitatív munkája, amit személyes jelenléttel valósít meg. Mindez a nevelőktől és nevelőszülőktől kapott törődést, szeretetet egészíti ki - hangsúlyozta dr. Buda Zsuzsanna, Miskolc aljegyzője, aki zárszóként egy megható történetet is elmesélt a gyerekeknek arról, hogy miért jó önzetlenül adni.

További képek a Csillagpont Rádió Facebook oldalán.
 

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás