Egyetemi Európa Bajnokságokra várnak önkénteseket

A Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságokat rendez július 13-19. között Miskolcon. A nagyszabású sportesemény sikeres megrendezésének nélkülözhetetlen szereplői az önkéntesek. Az Egyetemi Európa Bajnoksághoz (EUC) kapcsolódó önkéntességről tartanak infó délutánt a Miskolci Egyetemen 2023. április 25-én, kedden 16 és 17 órai kezdettel, először angol majd magyar nyelven a III. előadóban (A4 épület, földszint).

Minderre elsősorban azért van szükség, mert az EUC-k szervezésében és lebonyolításában 150 fő önkéntes lelkes közreműködésével számolnak a szervezők.

A két miskolci EUC-ra 20 ország, 40 felsőoktatási intézményéből mintegy 500 sportoló és kísérő érkezik, így egy viszonylag nagy sportesemény szervezésében számítanak az önkéntesek segítségére. Akik azon túl, hogy felelősségteljes feladatokat látnak el egy-egy szervezési területen, közvetítő szerepet is betöltenek a sportolók, edzők, bírók és a közönség között. Támogatják az egyes sporteseményeket, közreműködnek a nemzetközi versenyek kísérőprogramjaiban és erősítík, hogy a Miskolcra, és a Miskolci Egyetemre érkezők jó hangulatú, vidám sportesemény élményével távozzanak.

Az EUC önkéntes csapatához 8 területen: szállás és vendéglátás, akkreditáció, csapatkísérő, média, egészségügy, protokoll és kísérőrendezvények, utazás, valamint sport- és helyszínmenedzsment területen lehet csatlakozni, magyar állampolgárságú 16 évnél idősebb középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Előbbi esetében a miskolci középiskolások, középiskolás sportolók, 18 év feletti hallgatók esetében elsősorban a miskolci egyetemisták - lehet külföldi hallgató is - jelentkezését várják.

Az önkéntesek júniusban képzési programon vesznek részt, a rendezvény ideje alatt étkezési lehetőséget, a nem miskolci lakosok számára szállást biztosítanak a szervezők, és persze minden önkéntes kap welcome-csomagot is, valamint a közösségi szolgálatot is igazolják számukra. Mindez jó belépő a jövőre Debrecennel közösen rendezett Európai Egyetemi Játékok önkéntes csapatába is, hiszen a szervezőknek az is céljuk, hogy összetartsák és bővítsék a csapatot: a ’24-es Játékok megrendezéséhez már 1500 önkéntesre lesz szükség.

Ugyanakkor a nagyszabású rendezvények lehetőséget adnak arra is, hogy a középiskolás diákok és a fiatalok megismerkedhessenek a Miskolci Egyetemmel és annak kiváló sportínfrastruktúrájával, amelyet egyetemi tanulmányaik alatt is használhatnak.

Minderről bővebb tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők 2023. április 25-én, kedden a Miskolci Egyetemen 16 és 17 órától a III. előadóban (A4 épület, földszint).

Ha valaki szeretne önkéntes lenni a 2023-as miskolci EUC-n, viszont nem tud elmenni az infó délutánra, itt olvashat róla bővebben és ezen az oldalon jelentkezhet a programba.