100 nap múlva Európai Egyetemek Bajnoksága Miskolcon

A Miskolci Egyetem, és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) közreműködésével két nagyszabású nemzetközi sporteseményt rendez az Európai Egyetemi Sportszövetség idén nyáron Miskolcon, melyre önkéntesek jelentkezését is várják a szervezők.

A tollaslabda és vízilabda Európai Egyetemek Bajnoksága (EUC) április 4-hez viszonyítva éppen 100 nap múlva, július 13-án kezdődnek és július 19-ig tartanak. A két nemzetközi verseny szerves része a 2023-ban húsz sportágban megrendezendő Európai Egyetemek Bajnokságoknak, melyet sportáganként különböző helyszíneken szerveznek.
Miskolcra várhatóan 20 ország, 40 felsőoktatási intézményből 500 sportoló és kísérő érkezik.
A vízilabda helyszíne a Miskolctapolcai strand, a tollaslabda helyszíne a DVTK újonnan épült multifunkcionális sportcsarnoka lesz, a tollas tréningekre pedig a Miskolci Egyetem Körcsarnoka áll majd a sportolók rendelkezésére.
Az európai, köztük a hazai egyetemek tollaslabda csapatai és egyéni versenyzői, valamint vízilabda csapatai 2023. április 15-éig nevezhetnek a két miskolci EUC-re az Európai Egyetemi Sportszövetségen keresztül.

Önkéntesként is életre szóló élményt kínál az Európai Egyetemi Bajnokság

Az idei két Európai Egyetemek Bajnoksága a 2024-es Miskolc – Debrecen közös rendezésű Európai Egyetemi Játékok (EUG) hivatalos teszteseménye. Az EUG a nyári olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után a harmadik legnagyobb létszámú multisportesemény a világon. Az EUC-k és az EUG sikerének egyik legmeghatározóbb, egyben nélkülözhetetlen szereplői az önkéntesek. A házigazdák a 2023-as EUC-k szervezésében és lebonyolításában 150 fő önkéntes lelkes közreműködésére számítanak, akiknek mindez jó belépő lehet a jövő évi Európai Egyetemi Játékokra is.
Akit érdekel a 2023-as miskolci EUC önkéntes programja, szeretne részese lenni Európa legnagyobb hallgatói sporteseményeinek, itt tájékozódhat és jelentkezhet a programba.

 

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás