Lezárultak az ÉMFF Alapítvány szemléletformáló programjai az energiatudatos háztartásokért

A ÉMFF Alapítvány sikeresen pályázott a „KEHOP-5.4.1 Szemléletformálási programok” című pályázati felhívásra. Ennek köszönhetően számos programmal fejlesztették Miskolcon és Boldván a családok, a helyi döntéshozók és az általános iskolások energiatudatosságát.
közvetetten pedig a települések, a megye és a régió lakossága.

A „KEHOP-5.4.1-16-2016-00055 Az ÉMFF Alapítvány szemléletformáló programjai az energiatudatos háztartásokért” című projekt 4 613 912 forint összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében, 100%-os támogatási intenzitással. A szemléletformáló programok magukba foglalták az alapítvány öko-jurtájának többszöri bemutatását, energiatudatossági workshopok megvalósítását és iskolai tanulmányi versenyeket az energiatakarékosság, energiahatékonyság és megújulóenergia-felhasználás témakörében Boldván és Miskolcon. A picik számára energiatudatos játszóházi foglalkozásokat tartottak. Médiakampány révén igyekeztek a helyi lakosságot, a megye és a régió lakosságát is energiatudatosabbá tenni. A projekt számára aloldalt is létrehoztak, amelyet hasznos információkkal töltöttek fel.

A projekt eredményeként több mint 500 fő közvetlen bevonása történt meg a programokba, az érintett településeken és vonzáskörzetükben élő lakosság mellett a megye lakosságát is környezettudatosabbá tették az energiatudatos szemléletformáló projektelemek révén. A fogyasztói és társadalmi attitűdváltás a célterületen várhatóan a környezetbarát és energiatudatos fogyasztói döntések számának növekedését eredményezi, az ezeket segítő gazdasági-társadalmi struktúraváltást is támogatja. A projekt hozzájárult az energiatudatos életmód széleskörű elterjesztéséhez, a megújuló energia-felhasználás növekedéséhez és az energiafelhasználás csökkentéséhez.